Bursa'dan Berlin Çıkartması

Son yıllarda turizm alanındaki tüm etkinliklerde adından sıkça söz ettiren Bursa, turizm sektörünün geleceğine dair önemli sinyallerin kaydedildiği ITB Berlin Fuarı’nda üst düzey ziyaretçileri ile irtibat trafiğini hızlandırdı.

Bursa'dan Berlin Çıkartması
Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ve Bursa tanıtma heyeti, Ürdün, Kuveyt ve Dubai stantlarında görüşmelere katıldı.

Yapılan görüşmelerin Bursa için olumlu neticeler doğuracağını belirten Vali Yardımcısı Kadiroğlu, "Fuarlar Bursa’yı tanıtımı için çok önemli. Burada gelecek sezonun adeta nabzını ölçüyoruz. Arap Turizm Örgütü tarafından Arap Turizm Destinasyonu Başkenti ilan edilen Bursa’nın yarınının bu günden daha iyi olması için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bugün Ürdün, Dubai ve Kuveyt ile görüşmeler gerçekleştirdik. Gelecek yıl şehrimize gelen turist sayısında önemli bir artış olmasını bekliyoruz. Bizi en fazla heyecanlandıran görüşmeyi ise Kuveyt ile gerçekleştirdik. Kuveyt Turizm Örgütü Genel Sekreteri Jasem M.Al-Habib’ten 2016 yılında Bursa’ya Kuveyt’ten gelen turist sayısının tam iki katına çıkacağının sözünü aldık" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile beraberindeki heyet Bursa Valiliği Standını ziyaret etti. UNESCO Somut olmayan Kültürel Miras listesinde de yer alan Karagöz ve Hacivat’ın sergilediği oyunu izleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Sergilediğiniz performans bu güne kadar izlediğim en iyi Karagöz gösterisi performansı. Değerli hazinemizi, kültürel mirasımızı layıkıyla sahiplendiğiniz için sizleri kutluyorum" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a Almanya Türkiye Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil’in de eşlik ettiği heyet Bursa’nın tanıtım çalışmaları hakkında Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu’ndan bilgi aldı.
Kaynak: İHA