BİK Habercilik Eğitim Ve İstihdam Programı

Programın bilgilendirme toplantısı, kurumun Cevizlibağ'daki genel müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Basın İlan Kurumu (BİK) öncülüğünde, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü birlikteliğiyle hazırlanan 'BİK Habercilik Eğitim ve İstihdam Programı Bilgilendirme Toplantısı', kurumun Cevizlibağ'daki genel müdürlüğünde yapıldı.

BİK'ten yapılan açıklamaya göre, toplantıya BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihad Demirli katıldı.

Karaca, burada yaptığı konuşmada, devletin sağladığı imkanları, yazılı basın sektörünün kronikleşmiş yapısal sorunlarının halledilmesi ve yazılı basının dijitale dönüşümünde gereken tedbirlerin alınması için verimli şekilde kullanmaya gayret edeceklerini belirtti.

Sektöre nitelikli eleman kazandırılması maksadıyla söz konusu eğitimi düzenlediklerini anlatan Karaca, şunları kaydetti:

'Gazetecilik eğitim programı ile bu programı tamamlayanların istihdamını birleştirmek suretiyle başlattıkları bu sürecin, başta yazılı basın işletmeleri olmak üzere tüm paydaşların yakın ve uzak vadede yararına olacağından eminiz. Bu sürece gazetelerin katılmasının tamamen gönüllülük esasına dayalı olması esas olmakla birlikte, kendilerinden ciddi ve yakın alaka beklemekteyiz. Bizler bu ilgi sayesinde sektörün yapısal sorunlarıyla dijitale dönüşümüne dair plan ve programlarımızı daha emin bir şekilde yapma imkanı bulacağız.'

Bilgilendirme toplantısında BİK Genel Müdür Yardımcısı Elçin, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Coşkun ve Doç. Dr. Demirli de sunum ve değerlendirmelerde bulundu.
Kaynak: AA