Adana Ve Mersin'de 'Karikatür' Tepkisi

Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, bir gazetede yer alan karikatürü protesto etti.

Adana ve İçel'de Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, 9 Mart'ta bir gazetede yer alan karikatüre tepki gösterdi.

Cuma namazı sonrası 5 Ocak Meydanı'nda toplanan grup adına bir açıklama yapan Platform sözcüsü İsa Emre, küresel güçlerin yeni dünya düzeni oluştururken İslam'ı denklem dışı bırakmak için vesvese ve şeytanlığa başvurduğunu, İslamiyet'i karalamak için ciddi projeler yürüttüklerini söyledi.

Haçlı zihniyetinin İslamafobi diye bir kavram ortaya attığını ve insanları İslam dininden uzaklaşmasını istediklerini anlatan Emre, 'Küresel şer güçler, kendi ülkelerinde her türlü şeytaniliği yaparken, Müslüman coğrafyada ise savaş ve kaos çıkararak Müslümanların kendi gündemlerini belirlemelerine mani olmuştur. Son on yıl içerisinde ise bu hakaretler bilinçli bir şekilde arttırılmış ve İslam’ın kutsallarına özgürlük adı altında dil uzatılmıştır' dedi.

Bu güçlerin Türkiye'deki ayaklarının da İslam dinine ve onun kutsallarına dil uzatma gafleti içine girdiklerini ifade eden Emre, şöyle dedi:

'Bu güruh, maalesef 'küfür tek millettir' hakikatini gözler önüne sermiştir. İslam'a ve onun kutsallarına hakaretler oldu ve olmaya devam ediyor. 9 Mart'ta da böyle bir küstahlık girişimi daha oldu. HDP PKK'nın arka bahçesi olan Özgür Gündem gazetesi, Peygamber Efendimizin 'Cennet annelerin ayakları altındadır' Hadis-i Şerifine atıfta bulunarak hakaret etmiştir. Bu çirkeflik, içimizdeki Charlie'leri (Charli Hedbo) de göz önüne sermiştir. Kürdilik adına yola çıktıklarını söyleyen bu cenah, küfrilikten öteye geçememiştir. Bu insanlar sırtlarını nereye dayarlarsa dayasınlar, Müslüman alemi bu küstahça tutumu affetmeyecektir.'

- İçel

İçel'de de Ulu Cami'de kılınan cuma namazının ardından avluda toplanan platform üyeleri, slogan atıp, tekbir getirerek, karikatürü protesto etti.

Platformun İçel koordinatörü Ercan Fidan, karikatürde, Hz. Muhammed'in 'Cennet anaların ayakları altındadır' hadisine atıfta bulunularak, hakaret edildiğini savundu.

İslam'ın, kadını en yüce mekana çıkardığını söyleyen Fidan, şu değerlendirmede bulundu:

'Her fırsatta Allah'ın resulü Hazreti Muhammed, kadınların haklarının korunmasını tavsiye ederken, bugün çağdaşlık ve demokrasi adına hakaret ettiğini iddia eden Özgür Gündem gazetesi, kadını her türlü iğrenç işlerine alet edecek bir düşmanlık içerisinde. Anlaşılan odur ki bu düşmanlık bilinçli bir şekilde yapılmakta ve Allah'ın kadına vermiş olduğu değeri silip atmayı hedeflemektedir. Bu ve benzeri hareketlerle İslam'ın kutsallarını hiçe sayan yaklaşımları kınıyor ve lanetliyoruz. Bizler yine yüksek sesle peygamberimizin kadınlar için buyurduğu hadisi tekrarlıyoruz 'Cennet annelerin ayakları altındadır', tekrarlamaya da devam edeceğiz.'

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Kaynak: AA