50 Saniyede Gözlüğe Son !

Op. Dr. Ertan Sunay, No Touch Laser ile göze dokunmadan pek çok görme kusurunun tedavi edildiğini belirtti.

50 Saniyede Gözlüğe Son !
Veni Vidi Göz Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Ertan Sunay, “Miyop, astigmat ve hipermetrop gibi gözde kırılma kusurlarının tedavisinde uygulanan cerrahi yöntemlerinde yeni bir lazer yöntemi No- Touch Laser” dedi.

No Touch Laser ile gözün korneasının kırıcılığı ve şeklinin değiştirildiğini kaydeden Op. Dr. Ertan Sunay, şöyle konuştu:

“Bu sayede kesi yapılmadan görme kusurları ortadan kalkıyor. Dünyada 35 yıldır uygulanıyor ve yaklaşık 37 milyondan fazla insan bu tedaviyi olmuş durumda. İşlem öncesi korneanın topografik analizi çok önemli. Bu analizle kişinin işleme uygun olup olmadığına karar veriyoruz. Diğer lazer yöntemlerine kıyasla “No Touch Laser tedavisinin en önemli avantajlarından birisi, göz dokusu ince olan kişilere de uygulanabilmesi. Daha önce katarakt ameliyatı geçirmiş ve göz içi lensi takılmış ama göz numaraları sıfırlanamamış hastalarda da bu yöntem güvenle kullanılmakta. Kornea nakli ameliyatı olmuş ve yüksek göz numarası gelişmiş hastalarda da No Touch tekniğiyle tedavi yapılabiliyor.” diye konuştu.

Gözde herhangi bir kesi yapılmadığı için komplikasyon riskinin klasik lazer yöntemine kıyasla daha az olduğunu belirten Op.Dr.Ertan Sunay, “Korneanın kesilmesinden korkan hastalar için ideal bir yöntem. Ayrıca yaralanma riski yüksek işlerde çalışanlarda ve sporcularda gönül rahatlığıyla uygulanabiliyor. Bu yöntemle ince kornealara bile işlem yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.

İşlemin her bir göz için maksimum 50 saniyede bittiğini söyleyen Op.Dr. Ertan Sunay, “Bu yöntemde hastanın göz kapaklarını açıp ışığa sabit bakmaları yeterli. Tabii tetkiklerden sonra bu işlemin olup olmayacağına karar veriyoruz” dedi.

Op. Dr. Ertan Sunay, “İşlem sırasında gözümüzü oynatırsak diye düşünmeye gerek yok. Lazer cihazı sizin gözünüzü izliyor ve göz hareketine göre kendisini ayarlıyor. Önce güvenlik diyenler için en ideal yöntem “No Touch Laser” diye konuştu.

NO TOUCH LASER İLE KALICI ETKİ

No Touch Laser ile tedavi yapıldığında etki yaşam boyu sürüyor.

GÖZ KURULUĞU İÇİN AVANTAJLI

Kesili lazer yöntemlerinden sonra aylarca göz kuruluğu yaşanabilirken No Touch Laser yönteminde bu süre kısadır ve geçicidir. Lazer sonrası verilen damlalar hastanın bu süreyi konforlu geçirmesine yardımcı olur.

TEDAVİDEN SONRA NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Tedavi olan kişilerin dikkat etmeleri gereken tek şeyin tedaviden sonra bir ay süreyle dışarıda güneş gözlüğü takmaları olduğunu ekleyen Sunay “No Touch Laser tedavisinden sonra hastaların numarasız renkli kontakt lens kullanmalarında da hiçbir sakınca yoktur.” dedi.

Kaynak: İHA