10 Binin Üzerinde İmza AK Parti İl Başkanlığına Teslim Edildi

Türk-İş Erzurum Temsilciliği başlatmış olduğu kiralık işçiliğin önünü açacak yasa tasarısına ’hayır’ demek için topladıkları 10 bin üzerinde imzayı AK Parti İl Başkanlığına teslim ettiler.

10 Binin Üzerinde İmza AK Parti İl Başkanlığına Teslim Edildi
Türk-İş Erzurum Temsilcisi Yusuf Gökcan, Koop-İş sendikası Erzurum şube başkanı Tarık Toğrul, Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şubesi Başkanı Sefa Yılmaz, Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Erzurum Şube Başkanı Muharrem Demircan , Tez-Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Hakan Kurt ve Demiryol-İş Sendikası Erzurum Şubesi Mali Sekreteri Muhammed Danabaş ile birlikte 14 sendika üyelerinden toplanan 10 bin üzerinde imzayı Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Mesut Gülrenk ile Nida Metinler’e teslim ettiler.

Kiralık işçi sistemine karşı olduklarını ifade eden Türk-İş Erzurum Temsilcisi Yusuf Gökcan, çalışma hayatına taşeron işçiyi sokanların hayırla yadedilmediğini söyledi.



Gökçan,” Yıllar önce taşerona hayır diye meydanlarda sakıncalarını dile getirirken bizi dinlemeyen siyasiler bunun bedelini ağır ödeyerek, bazıları siyasi hayattan silinmiş bazıları ise bir daha iktidara gelemeyecek şekil almıştır. Onlar giderken taşeron belasını da gelen iktidarlara kötü bir miras olarak bırakmışlardır. Kiralık işçilikle sömürü düzeninin hangi mantıkla kamuoyuna sürülmesi bizleri ziyadesiyle rahatsız etmiştir. Türk-İş olarak Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza buradan sesleniyoruz, muhakkak haklı taleplerimizi dinlemeleri ve ileride vicdanları yaralayacak, bizlerin örf ve adetlerine uygun olmayan ileride taşerondan daha kötü istismarlara ve sıkıntılara sebep olacak bu yasanın dile bir daha getirilmeyecek şekilde toprağa gömülüp üzerinin betonlanmasını bekliyoruz.” dedi

10 BİN ÜZERİNDEKİ İMZA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA TESLİM EDİLECEK

Türk-İş Erzurum Temsilciliğinin toplamış oldukları 10 bin üzerinde imzayı teslim alan Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mesut Gülrenk ise imzaları Erzurum Milletvekillerine teslim edeceklerini Erzurum Milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına imzaları teslim edeceklerini söyledi.



Gülrenk,” Türk-İş Erzurum Temsilciliği 10 bin üzerinde imzayı bize teslim ettiler. Bu imzaları Erzurum Milletvekillerine teslim edeceğiz. Milletvekillerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına imzaları verecekler. Partimiz siyasi ahlakı, insan odaklı hizmet üzerine kurulmuştur. İnsanımız bizim için çok önemlidir. Çalışan, emekçi kesim bizim için çok önemlidir. Her zaman emekçilerin yanındayız. Biz bu düşüncelerde çok samimiyiz. Sizler demokratik hakkınızı kullanarak taleplerinizi dile getiriyorsunuz. Ne mutlu ki sendikaların hür bir şekilde çalıştığı bir ülkede yaşıyoruz. Çalışmalarınızla alakalı hükümetimizin ilgili bakanlıkları gerekenleri yapacaktır. Eğer bir mağduriyet varsa bu mağduriyet de giderilir.” diye konuştu.

Kaynak: İHA