Vali Muhtarlardan İstekte Bulundu

Düzce Valisi Ali Fidan, Yığılca ziyaretinde bir araya geldiği muhtarlardan “Yardıma ihtiyacı bulunan vatandaşlarımızı tespit ederek bize bildirin” dedi.

Vali Muhtarlardan İstekte Bulundu
Vali Ali Fidan ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan ve İl Müdürleri ile birlikte Yığılca ilçemizi ziyaret etti.

Ali Fidan ilk olarak Yığılca Kaymakamlığını ziyaret etti. Burada Kaymakam Furkan Sancaktutar ve kurum amirleri tarafından karşılanan Vali Fidan, Kaymakam Furkan Sancaktutar’dan ilçe ile ilgili brifing aldı.

Heyet Kaymakamlık ziyaretin ardından, turizm çalışmaları kapsamında Saklıkent Şelalesine geçerek incelemelerde bulundu. Yetkililerden yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Ali Fidan daha sonra Yığılca Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’ten Belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. İlçede muhtarlarla da bir araya gelen Vali Fidan, muhtarların talep ve görüşlerini dinledi.

Yığılca Müftülüğü Konferans Salonunda Vali Ali Fidan’ın başkanlığında muhtarlarla yapılan toplantıya Yığılca Kaymakamı Furkan Sancaktutar, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Düzce ve Yığılca kurum amirleri ve Yığılca’da görev yapan köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Ali Fidan toplantıda yaptığı konuşmada “Bu toplantıda genel olarak Yığılca ilçemizde sunulan hizmetlerle ilgili olarak bir değerlendirmede bulunmak istedik. Köylerimize yönelik bugüne kadar neler yaptık, nerelerde eksiklerimiz kaldı, sizin ilave ihtiyaçlarınız neler onları görelim istedik. Sadece köylerimizde değil, eğitimde, sağlıkta, din hizmetlerinde, tarımda, gençlik ve spor hizmetlerinde, turizmde neler eksik bunları tamamlamak için neler yapmamız gerekiyor bunları konuşmak istedik. Hizmetleri daha hızlı sunmak için neler yapabiliriz. Bunları konuşmak istedik. Muhtarlarımızdan özellikle istediğim ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, sağlıkla ilgili, eğitimle ilgili sıkıntısı olan vatandaşlarımızı, yardım ihtiyacı bulunan vatandaşlarımızı tespit ederek kaymakamımıza bildirmeleri, burada çözüm bulunamayanları bizzat bana bildirmeleridir. Hizmetler sıra ile adil olarak yerine getirmek için uğraşıyoruz. Nüfus yoğunluğuna göre ya da ihtiyaç önceliğine göre hizmetleri yerine getirmek için caba sarf ediyoruz. Yığılca arısını önemsiyoruz, Yığılca balını marka haline getirmek için neler yapmak gerekiyor, bunu konuşmak istiyorum. Devletimizin her türlü imkanı var. Bizim görevimiz bu imkanları ihtiyaç duyanlara, hak sahiplerine ulaştırmaktır” dedi.

Muhtarlarla yapılan toplantıda ilgili il müdürleri tarafından emniyet ve güvenlik konularında, eğitim, sağlık, tarımsal çalışmalar ve din hizmetleri ile ilgili olarak muhtarlara bilgi verildi.

Toplantı sonunda muhtarların talep ve görüşleri alındı.

Vali Ali Fidan muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından, Yığılca Öğretmenevine geçerek burada incelemelerde bulunarak Yığılca ilçesini ziyaretini sonlandırdı.
Kaynak: İHA