Türkiye'de İlk Defa Kartepe'de 'Alo Evlat Hattı' Kuruluyor

Doğumdan ölüme kadar her vatandaşa hizmet sloganı ile sosyal yardım çalışmalarını genişleten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yeni ve örnek bir projeyi daha hizmete sunmak için çalışmalarını başlattı.

Türkiye'de İlk Defa Kartepe'de 'Alo Evlat Hattı' Kuruluyor
Sosyal belediyecilik hizmetleri çerçevesinde “Alo Evlat Hattı” projesi ile bir anne-babanın evladından isteyeceği temel ihtiyaçlarda belediye ekipleri ilçe halkının yardımına koşacak.

Halka hizmet hakka hizmet şiarı ile çalışan, “Sıcak Yemek Yardımı” ve “Yaşlı Hasta- Evde Bakım Hizmeti” gibi projelerle şefkate muhtaç insanların ayağına hizmet götüren Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, sosyal hizmet sağanağını daha da genişletiyor.

Kartepe Belediyesi bünyesinde “Alo Evlat Hattı” projesinden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar telefonun ucundaki belediye görevlilerine taleplerini iletecek. Telefonun ucundaki koordinasyonu sağlayacak görevli de kendisine iletilen taleplerin önem sırasına göre gün içerisinde karşılanmasını sağlayacak.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projenin amacı, her canlının yaşama hakkının olduğu düşüncesinden hareketle, yaşam kalitesi ve temel ihtiyaçlar baz alınarak, fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır. Kendi imkanları ile gücü yetmeyen hemşehrilerimizin mağdur olmaması için temel ve zaruri ihtiyaçlarının giderilmesinde belediyemiz şevkat elini esirgemeyecektir. Bu bazen, bozulan bir musluğun tamiratı, bazen de refakatçısı olmayan bir hastanın yanında manevi destek olmak şeklinde geniş bir hizmet yelpazesinde yapılandırılacaktır.

Projenin alt yapısı Kartepe Belediyesi tarafından şekillendirilirken “Alo Evlat Hattı” projesi uygulama ve işlevsellik olarak ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.
Kaynak: İHA