Trump’ın mitinginde protestocuya yumruk

Müslümanlara ve mültecilere karşı söylemleriyle adından söz ettiren Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayı Donald Trump’ın Kuzey Karolina’daki mitinginde Trump’ı desteklemeye gelen bir vatandaş grup içinde bulunan siyahi gence yumruk attı.

Trump’ın mitinginde protestocuya yumruk
Trump’ın mitinginde protestocuya yumruk
ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için partilerin başkan aday adayları arasındaki kıyasıya yarış devam ederken, Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayı Donald Trump, bu kez da destekçisiyle adından söz ettiriyor.

Başkan aday adayı Donald Trump, Virginia’daki bir üniversitede konuşma gerçekleştirirken, Trump’ın koruması konferansı takip eden bir gazeteciyi dövmüştü. Buna benzer bir olayda bu kez Müslüman ve göçmen karşıtı söylemleriyle dikkat çeken Trump’un Kuzey Carolina’nın Fayetteville bölgesinde düzenlediği mitingde yaşandı. Destekçilerine seslenen ve konuşması sık sık alkışlarla bölünen Trump, vaatlerini anlattığı sırada bir grup genç tarafından protesto edildi. Protestocu grubun güvenlik görevlileri eşliğinde mitingin yapıldığı salondan dışarı çıkarıldığı sırada, Trump’ı desteklemeye gelen bir vatandaş grup içinde bulunan siyahi gence yumruk attı. Aldığı yumruğuyla sersemleyen protestocu genç, güvenlik görevlileri tarafından yere yatırılarak etkisiz hale getirildi.