Trabzon'da Kültür Sanat

TDT, sezonun üçüncü oyunu 'Memurin Faslı'nı sahnelemeyi sürdürüyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) 'Memurin Faslı' adlı oyunu sanatseverlerin beğenisine sunmaya devam ediyor.

Coşkun Irmak'ın kaleme aldığı ve Enis Yıldız'ın yönettiği oyunda Emre Ön, Mert Hürol, Fatma Kum, Selin Poyraz, Burak Fındıkçı ve Mahir Elvan rol alıyor.

Işık tasarımı Nihat Bahar, dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Fatma Sarıkurt, müziği Oktay Köseoğlu ve koreografisi Aslı Öztürk'e ait oyunda, Türkiye'nin yakın geçmişinde memurların yaşantılarından kesitler esprili şekilde anlatılıyor.

Şarkı ve danslarla renklenen oyun, 'Bu Nasıl Dünya', 'Manastır Valisi', 'Patlıcan', 'Demokratik Tepki', 'Kurtuluş Yok', 'Hayal ile Ruhi' ve 'Amigo' adlı 7 bölümden oluşuyor. Oyunda geleneksel Türk tiyatrosunda yer alan zenneler, cüce ve deve gibi tiplemeler de canlandırılıyor.

Sezonun üçüncü oyunu 'Memurin Faslı', mart ayı boyunca perşembe, cuma ve cumartesi günleri sanatseverlerle buluşacak.

- 'Bayram Yeri' küçük izleyicilerle buluşacak

TDT, sezonun yeni çocuk oyunu ''Bayram Yeri'ni küçük izleyicilerin beğenisine sunacak.

Salih Yakın ile İhsan Yakut'un yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği oyunda, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner, Yeşim Atav, Tayfun Cengiz, Osman Karpuz, Çağrı Onur Düzgün, Dilek Albayrak, Vural Özcelep, Hakkı Balçın, Vural Özcelep, Kader Sarı ve Sezgin Özcan rol alıyor.

Dekor tasarımı Hakan Dündar, kostüm tasarımı Ceren Karahan, ışık tasarımı Nihat Bahar ile Muharrem Boran, müzikleri Emin Serdar Kurutçu ile koreografisi Aslı Öztürk'e ait oyunda, çocuklukta panayırlarla başlayan ve sonrasında kaybolan, fuarlarla devam edip lunaparklarla daha modern hale gelen şehirleşme serüveni anlatılıyor.

TDT'nin yeni çocuk oyunu 'Bayram Yeri', 13 Mart Pazar günü küçük izleyicilerin beğenisine sunulacak.

- ''Hoşgeldin Boyacı'' oyunu, Trabzon'da sahnelenecek

Donald Churchill'in yazdığı ve Füsun Günersel'in dilimize çevirdiği 'Hoşgeldin Boyacı' adlı oyun, Trabzonlularla buluşacak.

Erdal Özyağcılar, Berna Laçin ve Gözde Çetiner'in rol aldığı oyun, hayatı boyunca aktör olma hayalleri kuran ve para kazanmak için boyacılığa başlayan adamın hikayesini anlatıyor.

Oyun, 16 Mart Çarşamba günü saat 20.00'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Trabzonlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Kaynak: AA