Soma Şehir Merkezinde Kamyon Sıkıntısı

Manisa’nın Soma ilçesinde, 7 Mart günü kamyonun altında kalan Linyit Lisesi öğrencisi için okul arkadaşları eylem yürüyüşü yaptı. Okuldan Cengiz Topel meydanına kadar okul müdürü Hüseyin Mutlu ve öğretmenleri eşliğinde yürüyen öğrenciler kamyon terörüne büyük tepki göstererek, "Kamyonlar şehir merkezine girmesin; bizleri ezmesin" sloganları attı.

Soma Şehir Merkezinde Kamyon Sıkıntısı
Cengiz Topel meydanında yapılan basın açıklamasında arkadaşları adına konuşan Soma Linyit Lisesi Okul Başkanı Burcu Akbulut, geçtiğimiz günlerde şoförler odası yanında meydana gelen trafik kazasında ayaklarını kaybeden arkadaşları Mizgin Ç.’nin ve ailesinin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

Akbulut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Onun ve ailesinin her zaman yanlarında olduğumuzu, her zaman maddi ve manevi olarak desteklediğimizi bilmelerini istiyoruz. Bizimde başımıza gelebilecek bu tarz kazaların bir daha yaşanmaması için sesimizi duyurmak amacıyla toplandık."

Soma’da kamyonların kent içi trafiğine sokulmaması ve mesken önlerine park edilmemesi hususunda gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını isteyen Akbulut, "Tepkimizin dile getirilmesinde sesimizin duyurulmasında bize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Sayın Kaymakamımız Ahmet Altıntaş’a teşekkür ederiz" dedi.

Öğrenciler, ’Kamyonlar girmesin bizleri ezmesin’ sloganları atarak okula döndü.
Kaynak: İHA