Ordu'da 4 İlçe İçme Suyuna Kavuşacak

Ordu’da su depolama kapasitesinin arttırılması, büyük sulama projeleri dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve yöreye içme suyu sağlanması amacıyla 5 adet gölet inşa edilecek.

Ordu'da 4 İlçe İçme Suyuna Kavuşacak
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Göl-Su çalışması kapsamında inşa edilecek olan göletler ile 10 yerleşim biriminin sağlıklı içme suyuna kavuşturulması planlandı. Buna göre Çaybaşı ilçesinin İlküvez Mahallesi’nde yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanan ‘İlküvez Göleti’ ile İlküvez’in yanı sıra İkizce-Yoğunoluk, Devecik ve Kaynartaş mahallelerine yılda 2 milyon metreküp içme suyu sağlanacak.

Halen ihale süreçleri devam eden Çağlayan Göleti ile Çaybaşı ilçesi, Ünye-Tekkiraz ve İnkur mahallelerine yılda 2 milyon 21 bin metreküp, Korgan Göleti ile Korgan ilçesine yılda 1 milyon 800 bin metreküp, Kumru Göleti ile Kumru ilçesi ve civar yerleşim birimlerine yılda yaklaşık 3 milyon metreküp ve Gölköy-Kırtaş Göleti ile Gölköy ilçesi ve civar yerleşim birimlerine yılda 3 milyon 830 bin metreküp içme suyu sağlanması hedefleniyor.

Bu arada Ordu Üniversitesi kampus alanı içerisinde ihalesi yapılan ve inşaat çalışmalarına başlanan gölet ile daha önce aşırı yağışlarda su baskınlarına uğrayan kampüs alanı 3 bin dekar alan taşkınlardan korunacak.

Öte yandan DSİ Genel Müdürlüğü, Kabadüz ve Mesudiye ilçelerine içme suyu sağlanması amacıyla iki adet gölet yapılmasını planladı. Planlama raporu ihalesinin 30 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirildiği ve sözleşme aşamasında olduğu kaydedildi.
Kaynak: İHA