Mısır-Gazze Sınırında Tünel Çöktü

Mısır ordusunun su pompalaması sonucu çöken tüneldeki 9 işçiye henüz ulaşılamadı.

Gazze ile Mısır arasındaki tünellerden birinin çökmesi sonucu 9 kişinin göçük altında kaldığı bildirildi.

Gazze'deki Sivil Savunma Kurumu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mısır ordusu tarafından su pompalanması sonucu Gazze sınırındaki bir tünel çöktü. Göçük altında kalan işçilere henüz ulaşılamadığı, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

İsrail ablukası altındaki Gazze'de demokratik seçimle iş başına gelen Hamas'ın yönetimi devralmasının ardından, 2007 yılında Mısır-Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı, ticari geçişlere kapatılmıştı. İsrail ablukası ve sınır kapısının kapatılması nedeniyle Filistinliler, temel ihtiyaçlarını giderebilmek için tünellere yönelmişti.

Gazzelilerin 'can damarı' olarak nitelendirilen tünellerden başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar bölge halkının ihtiyacı olan birçok malzemeyle akaryakıt geçişi sağlanıyordu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından iktidara gelen askeri yönetim söz konusu tünellerin büyük bir kısmını yıkmıştı. Mısır yönetimi, 18 Eylül 2015'ten bu yana da sınırdaki tünelleri yıkmak amacıyla deniz suyu pompalama yöntemini kullanıyor.

Kaynak: AA