Halk Buluşmalarının İkincisi Değirmenaltı Mahallesinde Gerçekleştirildi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, geçtiğimiz hafta Altınova mahallesinde düzenlenen Halk Buluşmaları‘nın ikincisini Değirmenaltı mahallesinde gerçekleştirdi.

Halk Buluşmalarının İkincisi Değirmenaltı Mahallesinde Gerçekleştirildi
Değirmenaltı Muhtarlığı karşısı Farketmez Kafe’de gerçekleşen bilgilendirme toplantısına, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Eşkinat, “Geçen hafta Altınova mahallesi ile başladık. Mahalle mahalle yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlatıyoruz. 23 ay içinde neler yaptık? Sizin mahallenizde neler yapıyoruz, neler planlıyoruz, hepsini sizlerle paylaşıp görüşmek için buradayız.” dedi.

Sırasıyla Fen İşleri Müdürü Alaettin Koç, Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Güler ve Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral’ın sunumlarını gerçekleştirdiği buluşmaya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken Değirmenaltı mahallesinde gerçekleştirilen yatırımlar ve projeler masaya yatırılıp vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunuldu.

“DEĞİRMENALTI MAHALLESİNDE HEM ASFALT HEM PARKE TAŞ ÇALIŞMASI YAPILDI”

Değirmenaltı mahallesinde yapılan yol yatırımları ile ilgili bilgi veren Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Alaettin Koç, “Geçen sene bu mahallemizin ciddi anlamda sıkıntısı vardı. Belediyemizin en sıkıntılı olduğu mahalleler Altınova ve Değirmenaltı mahalleleri idi. Geçen sene yüze yakın dilekçenin yarısından fazlası Değirmenlatı mahallesinden geldi. Burada hem asfalt çalışması hem de parke taş üzerinde bir takım çalışmalarımız oldu” diye konuştu.

“1 YILDA DEĞİRMENALTI’NDA 36 BİN METREKARE PARKE TAŞ, 6 BİN 500 METREKARE ASFALT YAPILDI”

Açıklamalarına detay bilgisi vererek devam eden Koç, “Değirmenaltı Mahallemizde 2015 yılı içerisinde 36.000 metrekare yüzey alanda parke taş yaptık. Bunun bizlere yaklaşık maliyeti 1,5 milyon TL’dir. Yaklaşık 6500 metrekare asfalt çalışmamız oldu. Bunun da bizlere yaklaşık maliyeti 1 milyon TL’dir. Her ikisinin yaklaşık maliyeti 2 milyon 500 bin TL civarındadır. Biz bu çalışmaları yaparken Değirmenaltı gibi diğer mahallelerimizde de aynı sıkıntı vardı” ifadelerini kullandı.

“ESKİ MALZEMENİN KULLANIM ÖMRÜ 2 YILKEN YENİ MALZEME 10 YIL DAYANACAK”

Süleymanpaşa Belediyesi’nin yatırımlarını paylaşmaya devam eden Fen İşleri Müdürü Alaettin Koç, “Bizler Değirmenaltı mahallemizde sadece üst yüzeyi parke taş döşeyip bırakmadık, altyapı çalışmalarını da yaptık. Alt yapının bize izin verdiği şekilde elektrik, su, doğal gaz hattını döşemek için maksimum derinliğe indik. Yumuşak zemin dediğimiz bu zeminleri kaldırarak temel malzemesini takviye ederek sonradan taş döşedik bir daha bozulmaması için. Yaptığımız yollar elbette bozulacaktır. Ama eski malzemeyi 2 sene kullanırken şimdiki yeni malzemeyi 10 seneye kadar kullanabileceğiz” şeklinde konuştu.

“DEĞİRMENALTI CADDESİ ŞEHRİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK”

“Değirmenaltı caddesi, projelerimiz bittiği zaman Tekirdağ’ın en güzide caddelerinden biri olacak” diyerek, cadde üzerinde yapılacak proje konusuna da değinen Koç, “Caddenin başından sonuna kadar sıcak asfalt olacak. Rahatlıkla yürünebilecek ışıklandırma ve yaya kaldırımı olacak şekilde bazalt taş döşenecek. Mahalle girişindeki benzinliğin yanında su perdesi ve dikey bahçelerimiz olacak. Projemizin maliyeti ise 1 milyon 700 bin TL. Daha da güzeli bu projenin ihalesi de yapıldı. Değirmenaltı caddesi proje sonrasında şehrin parlayan yıldızı olacak” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün sunumunun ardından diğer birimlerde sunumlarını gerçekleştirirken vatandaşların sorularının Başkan Eşkinat tarafından yanıtlanması ile Değirmenaltı Mahallesi Halk Buluşması sona erdi.

Süleymanpaşa Belediyesi Halk Buluşmaları 15 Mart Salı günü 100. Yıl mahallesi ile devam edecek.
Kaynak: İHA