Genç Mucitlerden Trafik Kazalarını Azaltacak Proje

ORDU – Ordu Fen Lisesi öğrenicilerinin Tübitak Bilim Fuarı’nda sergiledikleri trafik kazalarını önlenmesine yönelik ışıklı sensörlü projesi büyük ilgi gördü.

Genç Mucitlerden Trafik Kazalarını Azaltacak Proje
Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında Ordu Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "TÜBİTAK Bilim Fuarı Proje Sergisi" törenle ziyarete açıldı. Ordu Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen fuarın açılışını Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Ordu Fen Lisesi Müdürü Hasan Bölük ve öğretmenler gerçekleştirdi.

"TÜBİTAK Bilim Fuarı Proje Sergisi" hakkında bilgi veren Ordu Fen Lisesi Müdürü Hasan Bölük, öğrencilerin Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında özgün projeler ürettiğini söyledi.

Matematikten fiziğe, kimyadan biyolojiye, tarihten coğrafyaya, edebiyattan müziğe çok geniş bir yelpazede proje hazırladıklarını belirten Bölük, hazırlanan projelerin vatandaşlar tarafından da beğenildiğini ifade etti.

PROJELER BEĞENİ TOPLADI

Proje sergisinin açılmasının ardından öğrenciler, bilimden teknolojiye, genetikten matematiği, psikolojiden beslenmeye kadar her alanda yaptıkları buluşları sergiledi. Türkiye’de yaşanan trafik kazalarına dikkat çekmek isteyen öğrenciler, kazaların önlenmesi için geliştirdikleri projeleri ile beğeni topladı. Öğrenciler ürettikleri proje kapsamında yollara kurulacak ışıklı sensörlerle trafik kazalarında azalmalar yaşanacağını belirttiler.

Genç mucitlerin fizik dalında yaptıkları hologram projesi de ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Öğrenciler hazırladıkları projede akıllı tahta kullanarak iki boyutlu görüntüyü üç boyutlu hale getirdi.

Birçok projenin sergilendiği "TÜBİTAK Bilim Fuarı" Perşembe ve Cuma günleri Ordu Fen Lisesi konferans salonunda gezilebilecek.
Kaynak: İHA