Çukurova Ahşap İşleme Makinaları, Mobilya Yan Sanayi Ve Metal İşleme Teknolojileri Fuarları Açıldı

Çukurova Ahşap İşleme Makinaları, Çukurova Mobilya Yan Sanayi ve Çukurova Metal İşleme Teknolojileri Fuarları Adana’da ilk kez Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilere kapılarını açtı.

Çukurova Ahşap İşleme Makinaları, Mobilya Yan Sanayi Ve Metal İşleme Teknolojileri Fuarları Açıldı
Çukurova Ahşap İşleme Makinaları Fuarı 2016, Ahşap İşleme Makinaları, Kesici Delici Takımlar, Presler ve El Aletleri Fuarı, Çukurova Mobilya Yan Sanayi Fuarı 2016, Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Döşemelik Kumaşlar, Kapı, Pencere ve Ahşap Teknolojisi ve Orman Ürünleri Fuarı, Çukurova Metal İşleme Teknoloji Fuarı 2016, Meral İşleme Kaynak, Kesme, Delme Makinaları, Elektrik, Elektronik, Otomasyon, Hidrolik - Pnömatik Sistemler, Depolama, İstifleme Fuarı, kentte ilk kez TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, fuarın sektör ve Türkiye ekonomisi açısından büyük bir önem taşıdığını belirterek, “Yıllardan beri ihracatçısı olduğumuz makine sanayiinde artık dünya standartlarında, o kaliteye eşdeğer ve bazı alanlarda daha iyi ürünler üretiyoruz. İnşallah bunları dış pazara sattıkça, ülke ekonomisindeki cari açığı kapatmak, Türk ekonomisini büyütmek noktasında önemli işlere imza atmış olacağız” diye konuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise Adana’da ilk defa açılan bu fuarın gelecek açısından ümit verdiğini vurgulayarak “Özellikle ahşap işleme makinaları, mobilya yan sanayi fuarı olarak bakıldığı zaman bölge için çok daha değerli hale geliyor. İlk defa olmasına rağmen yoğun katılım nedeniyle zaten gelecekle ilgili olumlu beklenti de başlamış oluyor” dedi.

Tüyap’ın davetiyle Mısır, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, İran ve Makedonya’dan gelen iş adamlarının yanı sıra Adana, Ankara, İçel, Niğde, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Konya, Nevşehir, Aksaray, Malatya, Karaman ve Hatay başta olmak üzere 40’a yakın ilden gelecek ilgili iş adamlarının da katılımcı firmalarla iş bağlantıları kurması bekleniyor.

Fuarlar, 10-11-12 Mart tarihlerinde 10.00-19.00, 13 Mart tarihinde ise 10.00-18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA