Büyükşehir'den Üreticilere Destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 15 adet tohum temizleme, 10 adet süt soğutma tankı ve 700 adet buzağı kulübesi dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Büyükşehir'den Üreticilere Destek
Balıkesir’in tarımsal potansiyelini geliştirmek ve üretici örgütlerinin desteklenmesi amacıyla Balıkesir’deki tarım sektörünün geliştirilmesi kapsamında çiftçilerin ortak kullanımına sunulmak üzere Büyükşehir kırsal alanında yaşayan üreticilere 10 adet süt soğutma tankı ve 700 adet buzağı kulübesi dağıtıldı.Toplu dağıtım töreninde konuşan Balıkesir Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Av.Birol Şahin "Ülkemizin ve şehrimizin tarımsal ve hayvansal üretiminin her kademesinde, alın teri olan çiftçi kardeşlerimizin, üretimlerinin çoğalması ve verimliliğin arttırılması, yaşadıkları yerlerde hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerinin Türkiye pazarlarında kendine yer bulması için, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapmanın gayreti içindeyiz.Tarım sektörüne yönelik politikaların, istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması, tarımsal kalkınmamızda büyük yol almamızı sağlayacaktır. Her türlü zorluğa rağmen, ülkemizin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde, soframıza ulaşan en güzel sebzenin, meyvenin, etin, sütün, balın, tahılın ve ekmeğin üretiminde, alın teri döken, çaba harcayan ve emek sarf eden Balıkesir’li çiftçi kardeşlerimizin, üreticilerimizin yükünü omuzlamak, onlara her tür desteği vermek boynumuzun borcudur.İşte bugün, burada, bu gayeyle gerçekleştirdiğimiz, desteklerimizin dağıtım töreni için toplanmış bulunuyoruz"dedi.

YILIN 12 AYI TARIM VE HAYVANCILIK

Balıkesir’in tarımsal potansiyelini değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla, üretici örgütlerinin desteklenmesi Büyükşehir Belediyesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirten Şahin "Bu bağlamda ilimizdeki tarım sektörünün geliştirilmesi amacıyla çiftçilerimizin ortak kullanımına sunulmak üzere makine ve ekipman temini ve bu makine ve ekipmanların çiftçilerimize dağıtımı çalışmalarımız devam etmektedir. Balıkesir’in topyekün kalkınması, kırsala, kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza, bitkisel ve hayvansal üretim yapanlara, katma değer yaratanlara daha fazla önem vermemizle, daha çok destek olmamızla mümkündür.İlimiz "Türkiye’yi doyuran il" ve "Tarımın Başkenti" olarak anılmaktadır. Tarım ve hayvancılıkta yılın 12 ayı üretim yapılabildiği gibi, ürün çeşitliliği açısından Türkiye’nin en önemli hayvansal ve bitkisel üretim merkezlerindendir.Ege Denizi ve Marmara Denizine kıyısı olan ilimiz, birçok farklı iklim özelliğini bünyesinde barındırıyor. Bu farklı iklim özelliklerinin aynı coğrafyada kendini göstermesi, ilimiz sınırları içinde pek çok ürünün yetiştirilebilmesine imkan veriyor.Balıkesir bu özellikleriyle, hem bitkisel, hem de hayvansal üretimde Türkiye’nin önde gelen illerinden biridir"şeklinde konuştu.

ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Balıkesir’in Türkiye’de büyükbaş hayvan varlığında 3.,küçükbaş hayvan varlığında 9., kanatlı üretiminde 3., süt üretiminde 2.,yumurta üretiminde 3., kırmızı et üretiminde 3., beyaz et üretiminde 2. Sırada yer aldığına değinen Şahin "Tarım ve hayvancılıkta bu kadar yüksek bir potansiyele sahip olan ilimizde, Büyükşehir Belediyesi olarak, 13 Ağustos 2014 tarih ve 123 sayılı Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nı kurduk.Belediye olarak, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak; kurulduğu günden bu yana çiftçilerimize, üreticilerimize, kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza yönelik birçok destekleme ve eğitim faaliyetinde bulunduk.Bugün bu toplu dağıtım töreninde kırsal mahallemizdeki örgütlü üreticilere 15 adet selektör yani tohum temizleme ve ilaçlama makinesi, 10 adet Süt Soğutma Tankı ve 158 mahallemize 700 adet Buzağı kulübesi dağıtıyoruz. 2015 yılında dağıttıklarımızla beraber, bugüne kadar üreticilerimize, 20 Adet selektör makinası, 17 adet süt soğutma tankı, 1000 adet buzağı kulübesi dağıtmış oluyoruz. Sonuç olarak kurulduğumuz günden bu güne, bitkisel ve hayvansal üretime katkı sağlamak için 235 kırsal mahallemizde, yaklaşık 20.000 vatandaşımıza ulaştık ve onlara destek olduk. Olmaya da devam edeceğiz"dedi.

Konuşmanın ardından etkinlik toplu dağıtım töreni ile devam etti. Törene AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, İlçe Belediye Başkanları, Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, tarım ilçe müdürleri,üreticiler ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: İHA