Yeşilay'dan Kavuncu'ya Ziyaret

Yeşilay Ankara Şubesi, 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu’yu ziyaret etti.

1 - 7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle, başkentteki faaliyetlerine hızlı başlayan Yeşilay Ankara Şubesi ilk ziyaretini Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu’yu ziyaret ederek gerçekleştirdi.

Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, Yönetim Kurulu Üyesi Önder Güney ve Proje Uzmanı Emel Saçkesen’den oluşan bir grupla gerçekleştirilen ziyarette Toprak, Yeşilay’ın çalışmaları ve Yeşilay Haftası etkinlikleri hakkında, Komisyon başkanı Kavuncu’ya bilgi vererek, ileride yapılacak çalışmalarda destek talebinde bulundu. Kavuncu, çok yakında geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceğini bildirerek, ilgili STK’lar ile birlikte bir araya gelip, yeni projelere destek olacağı sözünü verdi.

SAĞLIK KOMİSYONU BAŞKANI VURAL KAVUNCU’YA YEŞİLAY PAZUBANDI

Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, "Her yıl geleneksel olarak başlattığımız ve Yeşilay’a destek olan üst düzey yöneticilere takdim ettiğimiz Yeşilay Kolu Pazubandı’nı, Yönetim Kurulumuzun kararıyla bu yıl, Sağlık Komisyonu Başkanımız Sayın Vural Kavuncu’ya takdim etmeyi kararlaştırdık" dedi.

Ziyarette bulunan diğer Kütahya milletvekilleri de törende hazır bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ÖNERİSİYLE 3D MAPPİNG GÖSTERİSİ KIZILAY METROSUNDA

Günün diğer bir etkinliği de Ankara Kızılay Metrosu’nda gerçekleştirildi.

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle, Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde düzenlenen resepsiyonda gösterime sunulan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdirini kazanarak yaygınlaştırılmasını önerdiği 3D Mapping Gösterisi, 1 ve 2 Mart günlerinde Kızılay Metrosu sergi alanında düzenlenerek, özellikle gençlerin ve vatandaşlarının yoğun ilgisine sahne oldu. Sigaranın insan vücuduna etkisini anlatan gösteride, ayrıca Yeşilay standı kurularak, konuklara bağımlılıkla ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı, Gönüllü Üye formları ve Yeşilay anketi dolduruldu. Etkinliklerde, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu gönüllüleri de görev aldı.

“GENÇLERE PİKNİK, FİDAN DİKİMİ VE BİSİKLET ETKİNLİĞİ, MİNİKLERE BOYAMA ŞENLİĞİ”

Etkinliklerin organizasyonunda görev alan, Yönetim Kurulu Üyesi Önder Güney, Yeşilay Haftası programı ile ilgili kısa bir bilgi vererek, "Perşembe günü, Ulus Sanayi Caddesi’nde iki stant kurulacak, çarşı esnafına broşür ve ‘Sigara İçilmez’ afişleri dağıtılarak bir farkındalık yaratılacak, Ertesi gün Elmadağ’da bir piknik tertip edilerek, katılımcı gençlere ‘Bırakmak istiyorum’ adlı film izlettirilecek, Cumartesi Ankamall AVM’de miniklere yönelik ‘Yeşilin Her Tonu’ konseptiyle Boyama Şenliği düzenlenecek, aynı gün Gazi Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu ile Kazan ilçesinde fidan dikimi yapılacak, Pazar günü ise, Ankara Üniversitesi ile birlikte, üniversitenin Gölbaşı Kampüsü’nde bir bisiklet etkinliği gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Güney, tüm gençleri ve aileleri bu etkinliklere davet etti.
Kaynak: İHA