Uşak'ta Hükümlülerin El Emekleri İçin Mağaza Açıldı

Uşak E Tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin ürettikleri deri eşyaları için satış mağazası açıldı.

Uşak'ta Hükümlülerin El Emekleri İçin Mağaza Açıldı
Açılışa, Uşak Valisi Ahmet Okur’un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, infaz sisteminin temel amacı, hükümlü ve tutukluyu üretken, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bireyler olarak serbest bırakmaya hazırlamak olduğunu ifade ederken sözlerini şöyle sürdürdü; "1989 yılında inşaa edilen Uşak Açık Ceza İnfaz kurumunda diğer kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte mesleki eğitim faaliyetleri, eğitim faaliyetleri, kültürel ve sosyal etkinlikler ile iş yurdu üretim atölyelerindeki faaliyetleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Uşak E Tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin yaklaşık olarak yüzde 20’si çalışıp, katkı sağlamaktadırlar. Yeni hazırladığımız projelerle sayıyı daha da yukarılara çıkaracağız. İş atölyeleri sayesinde hükümlülerimiz, ceza infaz kurumlarında meslek edinmekte, hem de üretip ekonomiye katkı sağlamakta ve ayrıca kendileri içinde bir gelir elde etmektedirler" dedi.

Ceza İnfaz Kurumunun Uşak’ın simgesi olan deri ürünleri birlikte ciddi bir aşama kaydettiklerini dile getiren Uşak Valisi Ahmet Okur, "Tutuklu ve hükümlüleri hayata kazandırmak adına yapılan çalışma, dışarı çıktıklarında onların tekrardan ceza infaz kurumuna dönmeyecekleri şekilde hazırlamak olacaktır. Burası, Uşak’ta ihtiyaç duyduğumuz deri konfeksiyonun yapıldığı ve üretildiği bir alandır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından mağaza açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA