Tercanlı Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı

Erzurum’da vatani görevini yaparken çatıdan kopan buz parçası sonucu hayatını kaybederek şehit olan Er Ferhat Ersecen memleketi Tercan’da son yolculuğuna uğurlandı.

Tercanlı Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı
Askeri törenle son yolculuğuna uğurlanan Şehit Ersecen Tercan İlçesi Beğendik Köyünde defnedildi.

Erzurum’da vatani görevini yapan Erzincanlı Er Ferhat Ersecen, görev yaptığı Ordu Evinde başına çatıdan buz düşmesi sonucu kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaklaşık bir hafta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederek şehit olan Ferhat Ersecen için Erzincan’ın Tercan ilçesinde askeri tören düzenlendi.

Şehit Ferhat Ersecen’in naaşı Tercan Cemevinde kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracına konulan şehit Ersecen selam ve dua ile defnedilmek üzere Tercan’ın Beğendik Köyü’ne uğurlandı.

Tercan’da düzenlenen Cenaze Törenine; Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar, bölgedeki ilçe kaymakamları bazı kamu kurum, kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri erkân ile şehidin yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Törene katılan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Köyde düzenlenen defin işlemlerinin ardından şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağını şehit babası Mustafa Ersecen’e teslim etti.
Kaynak: İHA