'Mehmet Akif Ersoy Ve Necip Fazıl Kısakürek Okumaları' Proje Toplantısı

Millî Eğitim Bakanlığınca gerçekleşen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik kitap okuma faaliyeti kapsamında bir çok ilde uygulanan 'Mehmet Akif Ersoy Okumaları' ve 'Necip Fazıl Kısakürek Okumaları' toplantısı gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Tunca Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Eski Tarım Bakanı ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü, İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, ile projede görev alan öğrenciler katıldı.

Özcan, yaptığı konuşmada, önemli fikir adamların bilinmesi amacıyla bu projenin başlatıldığını söyledi.

Proje kapsamında pek çok etkinlik yapıldığına dikkati çeken Özcan, Mehmet Akif Okumaları Grubu’nun yanında şimdi de Necip Fazıl Okumaları Grubu’nun oluşturulacağını belirtti.

Necip Fazıl’ın önemli bir mütefekkir olduğunun altını çizen Özcan, şunları kaydetti:

“Necip Fazıl Kısakürek, özellikle Türk toplumunu kendisini bulmasında, gelişmesinde, tarihi misyonuna yeniden kavuşmasında çok şey söyleyen, çok ses getiren, eserler veren, sadece bir şair olmayan aynı zamanda bir yazar, bir mütefekkir, duruşu olan, cesur biri burada anlatmakla bitmez. Sizler bunları zaten okuyacaksınız.

Sayın bakanımız bu işin koordinatörlüğünü yapıyor. Bu işe ömrünü adamış bir insan. Biz sadece bu işin bir neferi olarak işin her tarafındayız. İşin ehemmiyetini biliyoruz, bu işle beraber anılmaktan, bu işi yürütmekten sizlerle beraber bu çalışmayı yapmaktan öğretmenlerimizle beraber onur duyuyoruz.”

Güçlü de, gruplarda başarılı öğrencilerin yer aldığını anımsattı.

Öğrencilere kendilerini geliştirme öğüdünde bulunan güçlü, mesleğinde iyi, kültürlü gençler olmaları için okuma ve çalışmalarını tavsiye etti.

Kaynak: AA