Japonya'da 'Tasavvuf Araştırmaları Merkezi' Kuruluyor

TÜRKKAD ve Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'nın iş birliği ile Kyoto Üniversitesi’nde kurulan Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezi'nin resmi açılış töreni 6 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.

Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) ve Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'nın iş birliği ile Japonya'nın Kyoto Üniversitesi’nde kurulan Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezi'nin 6 Mart Pazar günü açılacağı bildirildi.

Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD ve Çin'deki İslam Araştırmaları Kürsülerinden sonra Japonya'da Tasavvuf Araştırmaları Merkezi kuruluyor. Vakıf ve TÜRKKAD'ın girişimleriyle Japonya’nın Kyoto Üniversitesi’nde kurulan Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezinin resmi açılış töreni 6 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.

Merkez ile Japonya'da İslam alanında yapılan çalışmaların derinleştirilmesi ve tasavvuf araştırmalarının artırılması hedefleniyor. Merkezin eğitim alanında iki ülke arasında karşılıklı kurumsal anlayışın ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine de katkı sağlaması bekleniyor.

Merkezin Direktörlüğüne Kyoto Üniversitesi Asya ve Afrika Çalışmaları Fakültesi öğretim üyesi, aynı zamanda üniversitenin İslam Araştırmaları Merkezinde araştırmacı olarak görev yapan Prof. Yasushi Tonaga atandı. Prof. Tonaga, İbni Arabi uzmanı olarak tanınıyor. Özelde Osmanlı dönemi olmakla birlikte tasavvufi düşünce ve hareketler konusunda çalışmalar yapıyor.

Merkezin 6 Mart Pazar günü yapılacak resmi açılış törenine, Japonya Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç'in yanı sıra TÜRKKAD ve Kerim Vakfı yöneticileriyle bazı akademisyenler katılacak.

Törende, Prof. Yasushi Kosugi, Büyükelçi Meriç ve TÜRKKAD İstanbul Şube Başkanı Cemalnur Sargut açılış konuşmaları yapacak.

Ayrıca, törenin ardından ortak protokol imzalanacak.
Kaynak: AA