HSYK o savcıyı meslekten ihraç etti

Selam Tevhid davasında HSYK, savcı Adnan Çimen'i meslekten ihraç etti. Hakim Kemal Karanfil'ı ise attığı tweet'ler nedeniyle görevinden uzaklaştırdı.

HSYK o savcıyı meslekten ihraç etti
HSYK o savcıyı meslekten ihraç etti
HSYK 2. Dairesi bugün iki kritik karar verdi. Daire, Eski Selam Savcısı Adnan Çimen hakkında paralel yapı soruşturmalarından tutuklu polis müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan hakkında mahkeme kararına rağmen dava açmadığı gerekçesiyle meslekten ihraç kararı verirken son dönemde siyasiler, yargı mensupları ve paralel yapıya yönelik operasyonları gerçekleştiren kolluk kuvvetleri ile ilgili attığı tepki çeken twettır mesajları sebebiyle Şanlıurfa Hakimi Kemal Karanfil'i ise açığa aldı.

ÇİMEN NEDEN MESLEKTEN ATILDI?


Son olarak Sivas'ta görev yaparlen Selam dosyasındaki işlemleri sebebiyle açığa alınan Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen hakkında verilen ihraç kararının gerekçesinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturmada usulsüzlük yapılması ile ilgili olduğu öğrenildi. Eski polis müdürü Hanefi Avcı'nın sahte isimlerle telefonlarının dinlenmesi üzerine paralel yapı soruşturmalarından tutuklu polis müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan hakkında başlatılan soruşturmada önce bir başka savcı tarafından takipsizlik kararı verildiği, Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi bu kararı kaldırıp dosyayı yeniden İstanbul Savcılığı'na göndermesi üzerine dosyanın o dönem İstanbul Adliyesi'nde Memur Savcısı olan Adnan Çimen'e düştüğü öğrenildi.

HUKUKSUZ TAKİPSİZLİK

Çimen'in ağır ceza mahkemesinin takipsizliği kaldırma kararına rağmen bir kez daha dosyaya takipsizlik kararı verdiği öğrenildi. Dosyanın bu kez de Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne düştüğü, bu mahkemenin de takipsizlik kararını yeniden kaldırdığı belirtildi. Adnan Çimen'in bu kez dosyayı Adalet Bakanlığı'na taşıdığı fakat buradan da dava açılması yönünde gelen karar üzerine İstanbul Savcılığı'na yeniden gönderilen dosyaya bir başka savcı tarafından dava açıldığı belirtildi.

Hanefi Avcı'nın avukatları tarafından Adnan Çimen hakkında HSYK'ya suç ihbarı yapılması üzerine HSYK soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma çevresinde hakkında hazırlanan rapor HSYK 2. Dairesi'nce ele alındı. Savcı Çimen'in meslekten ihracına karar verildi. Çimen zaten Selam-Tevhid dosyası kapsamında HSYK tarafından yürütülen soruşturma kapsamında açıkta bulunuyordu. Çimen, hakkında kovuşturma kararı da verilmesi sebebiyle dava açılacak ve yargılanacak.

KARANFİL AÇIĞA ALINDI

HSYK. 2. Dairesi, aynı toplantıda son dönemde siyasiler, yargı mensupları ve paralel operasyonları yürüten polis müdürleri hakkında attığı tweetlerle gündemde olan Hakim Kemal Karanfil'in dosyasını da ele aldı. HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan'ın talebi üzerine Karanfil "göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği'' gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Karanfil, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'ya sürülmüştü. Sulh Ceza Hakimliği sırasında siyasi çıkışları ve AYM'ye yaptığı başvuru ile dikkat çeken Karanfil'in açığa alınmasına sebep olan 65 çok ağır ifadeler içeren tweet mesajından bazıları şöyle:

Kayyım, kıyım aracı ve bahanesi olarak kullanılıyor. Adalet bakanı acaba ne iş yapar.? Hâkim ve HSYK adalet için mi var? Zulüm için mi?

Ergenekoncular, darbeciler, hırsız ve haramiler masum, fakir gençlere burs veren fedakâr zenginler terörist he. Zalim herifler.. Münafıklar
Ülkenin askeri sırlarını, en mahrem bilgilerini PKK ve İsrail e sattınız. Bakın İst ve İzmir'deki askeri casusluk dosyalarına.

Sizin yüzünüzden insanlar yüce İslam dininden soğudu be. Münafık sürüleri. Para ve koltuk için dini kullanan Ebû Seluller. Sahtekarlar...!

Ülkeyi hortumlayan, millete küfür edenler muteber, Türk bayrağını Dünyanın 4 bir yanında dalgalandıran eşkiya he. Sizi gidi hırsız sürüleri.

Ülke bir avuç şizofren yüzünden milli birlik ve beraberliğini, kardeşliğini yitirdi. Allah ın evine bile siyaset sokuldu.

Bu memleketin başına ne geliyorsa korkakların dilsiz şeytan kesilmesinden geliyor. Oysa korka korka neredeyse Suriye olmak üzereyiz.