Galericilerden Eylem

Ankara’da ikinci el otomobil satışı yapan galericiler, galerilerin 1 Mart’a kadar şehir dışına taşınması kararını protesto etti.

Galericilerden Eylem
Ankaralı ikinci el otomobil satışı yapan galericiler; ikinci el otomobil alım satımı yapan galerilerin 1 Mart’a kadar şehir dışına taşınması kararı nedeniyle mağdur oldukları gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Ankaralı galericiler, gösterilen yerin kapasitesinin 550 olduğunu oysa şehir içinde faaliyet gösteren galerici sayısının bin 500 olduğunu söyleyerek çözümsüzlük ve kaos için değil aksine çözüm ve uzlaşı için bu eylemi yaptıklarını ifade etti.

Taleplerinin daha öncede vaat edilen Gölbaşı Galericiler Sitesinin yapımı için kendilerine süre verilmesi olduğunu belirten galericiler, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile birlikte bu sorunun çözülebileceğini ifade ettiler.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Ocak’taki toplantısında 2. el oto alım satımı yapan oto galerilerinin 1 Mart’a kadar Esenboğa yolundaki iş yerlerine taşınması kararı alınmıştı.

Kaynak: İHA