Fenerbahçe 'Hastası' Doktor

Doktor Mustafa Zekai Güvendik, takımına duyduğu sevgi nedeniyle çalıştığı Ankara'daki 7 nolu Aile Sağlık Merkezi'ndeki odasının duvarlarının sarılacivert renklere boyatarak, sarılacivert ürünlerle donattı Güvendik: 'Bu doğuştan gelen bir hastalık, tedavisi yok' 'Odası Fenerbahçe tribünü gibi diyerek beni iki kere şikayet etmişler ama hiçbir şey olmadı. Çünkü ben mesleğimle, taraftarlığımı karıştırmıyorum'

ELİF ARSLAN - Fenerbahçe'ye karşı aşırı sevgi besleyen Doktor Mustafa Zekai Güvendik, muayenesine gelen hastalarına da bu sevgiyi aşılamaya çalışıyor.

Ankara'nın Balgat semtindeki 7 nolu Aile Sağlık Merkezi’nde 6 yıldır görev yapan Güvendik, fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu ancak işiyle, özel hayatını karıştırmadığını söyledi.

Muayenesinin duvarlarını sarı-lacivert renklere boyatan Güvendik, 'Bu doğuştan gelen bir hastalık tedavisi yok' dedi.

Güvendik, sadece muayenesinin duvarlarında sarı-lacivert renkler bulunmadığını, aracının plakasında 'FB', telefonunun son 4 rakamının da Fenerbahçe'nin kuruluş tarihi 1907'den oluştuğunu ifade etti.

Gelen hastaların kendisini 'Fanatik' doktor diye isimlendirdiklerine dikkati çeken Güvendik, şöyle konuştu:

'Muayene olmaya gelen hastalar odanın halini gördüğünde şaşırıyorlar. Diğer takımların fanatik taraftarları geldiğinde ise futbol takımları hakkında tatlı, tatlı atışıyoruz. Fakat herhangi bir anlaşmazlık çıkmıyor. İşim ile taraftarlığımı birbirine karıştırmadığım için sorun olmuyor.'

- İki kez şikayet edildi

Güvendik, bazı hastalar tarafından 2 kez şikayet edildiğini ancak olumsuz bir sonuç çıkmadığını dile getirdi.

Devlet kurumunda vazifesini yerine getirdiğini, yetkililerinden olumsuz bir tepki almadığını belirten Güvendik, 'Sağlık ocağımız her 6 ayda bir denetlenir. (Odası Fenerbahçe tribünü gibi) diyerek beni iki kere şikayet etmişler ama hiçbir şey olmadı. Çünkü ben mesleğimle, taraftarlığımı karıştırmıyorum' ifadelerini kullandı.

Odasına, çocuk hastalar için hazırlanmış Fenerbahçe logolu özel hediyeler aldığını ve muayenesi bitenlere verdiğini anlatan Mustafa Zekai Güvendik, '(Babam Galatasaraylı) diyerek, hediyeleri almayan çocuklar da oluyor' dedi.

Kaynak: AA