Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana Cumhurbaşkanı Mahama ile basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gana Cumhurbaşkanı Mahama ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan ' dedi.teröre karşı herkes birlik olmalı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana Cumhurbaşkanı Mahama ile basın toplantısı düzenledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama ile düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Konuşmadan satırbaşları şöyle:

''Geçen yıl Doğu Afrika ülkelerine yaptığımız ziyaretinden sonra, bu yıl dört batı Afrika ülkesini ziyaret ediyoruz. Gana'ya ilk defa geliyorum. Gana'nın tabi güzelliklerini birçok kez duymuştum. Özellikle Gana'lıların misafirperverliğini buraya gelen arkadaşlarımdan duymuştum. Bugün de bu özelliklerin bir kısmına şahit olmuş durumdayım.

Gana 1957'de Sahra altı ülkelerde özgürlüğünü kazanan ilk ülkedir. Gana bizim Batı Afrika'daki en yakın dostlarımızdan bir tanesidir. İkili ilişkilerde son dönemlerde tarih yazıyoruz. Gana'yı kalkınma ortağımız görüyoruz.

Afrika'da yeni büyükelçilikler açmaya başladığımızda Gana ilk sıralarda yer aldı. Tabi burada bir özellik de, Gana bizim Ekovas gibi bölgelerdeki ilişkilerimizde yapıcı bir rol oynadı. Önümüzdeki dönemlerde bölgesel ve dünya barışına katkı sağlamakta kararlıyız. Türkiye ile Gana mevcut işbirliğini genişletme kararındadır.

Gana halen Türkiye'nin Sahra altı Afrika'da 4. ticaret ortağıdır. Şu an 400 milyon dolar olan hacmi 2020'de inanıyorum ki 1 milyar dolara çıkaracağız. Bugün 150'yi aşkın firmamızla buradayız. Firmalarımız Gana'nın ihtiyacına biaen, enerji, alt yapı ve inşaat olmak üzere yardım etmeye kararlıdır.

Gana halen Türkiye'nin Sahra altı Afrika'da 4. ticaret ortağıdır. Şu an 400 milyon dolar olan hacmi 2020'de inanıyorum ki 1 milyar dolara çıkaracağız. Bugün 150'yi aşkın firmamızla buradayız. Firmalarımız Gana'nın ihtiyacına binaen, enerji, alt yapı ve inşaat olmak üzere yardım etmeye kararlıdır.

Ganalılar'a Türk halkının sevgilerini iletiyorum. Medase''