Büyükşehir'den İlçelere Halı Saha

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yaşayan gençleri spora yöneltmek amacıyla halı sahalar yapıyor.

Büyükşehir'den İlçelere Halı Saha
Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelere yaptığı sosyal, kültürel hizmetlerin yanında spor yatırımlarına da ağırlık veriyor. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda ilk etapta Taşkent, Hadim’de 5 adet ve Yunak’ta yapımı devam eden halı sahalarla gençlerin spora yönelmesini hedefliyor.

Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya merkezde ne varsa ilçelerde de aynı hizmeti yapma hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugüne kadar ana cadde düzenlemesi, altyapı hizmetleri, park gibi yatırımların yanında ilçelerdeki gençlere yönelik hizmetleri de artırarak sürdürdüklerini dile getirdi.

İlçe merkezleri ve mahallelerde yaptıkları yatırım programlarında gençlerin taleplerini dinlediğini ve bunlar arasında halı saha isteği olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, “Tarihini bilmeyen geleceğine sahip çıkamaz düsturuyla bugüne kadar gençlerimize Medeniyet Okulu kapsamında değerler eğitimine yönelik programlar, KOMEK ve Genç KOMEK’lerde çeşitli kurslar verdik. Bu çalışmalarda sportif faaliyetler de yer aldı. Ancak gençlerimizin mahallelerinde spor yapabilmeleri için onların bu isteklerini hayata geçiriyoruz. Gençlerimizin hem beden, hem de zihin sağlıklarına destek olmak ve onları spora yöneltmek için Taşkent, Hadim ve Yunak’tan başlayarak ilçelere halı saha yapmaya başladık. Taşkent ve Hadim’de tamamlan, Yunak’ta ise kısa bir süre içinde hizmete girecek halı sahalarımız gençlerimize ve ilçe halkına hayırlı olsun” dedi.

Taşkent’e 3, Hadim’e 2 adet giyinme odaları ile birlikte halı saha yapılırken, Yunak’taki halı saha tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yaptırılan üstleri kapalı, ışıklandırmalı 6 adet halı saha ile giyinme odalarının toplam maliyeti 2 milyon 173 bin 560 lira olduğu ifade edildi.
Kaynak: İHA