BÜ'ye 3 Yıl İçin 279 Milyon TL Ödenek

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’na göre, Bartın Üniversitesi’ne önümüzdeki üç yıl için bütçeden toplam 279 milyon 131 bin TL ödenek öngörüldüğünü belirtti.

BÜ'ye 3 Yıl İçin 279 Milyon TL Ödenek
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Bartın Üniversitesi’ne önümüzdeki üç yıl için bütçeden toplam 279 milyon 131 bin TL ödenek öngörüldü.

2016-2017-2018 yıllarının üniversitemizin yeni kampüs alanının da faaliyete geçtiği yıllar olacak ve Bartın, üniversite ile büyümeye devam edecek” şeklinde konuştu.

Milletvekili Tunç, genel kurulunda görüşülmekte olan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısına göre, 2016 yılı için 84 milyon 658 bin TL, 2017 yılı için 93 milyon 119 bin TL, 2018 yılı için 101 milyon 354 bin TL olmak üzere toplam 279 milyon 131 bin TL ödenek öngörüldüğünü, Bartın Üniversitesi’ne ayrılan ödeneklerle yeni kampüs alanındaki fakülte binalarının ve yeni kampüs alanı düzenlemelerinin tamamlanacağını söyledi.



Bu ödenek rakamlarının AK Parti iktidarından önce hayal dahi edilemediğini belirten Milletvekili Tunç, “13 yıllık iktidarımız süresince Türkiye’yi üç kat büyüttük, bu büyümeden Bartın fazlasıyla nasibini almaya devam ediyor. Bartın’da tamamladığımız 2,5 milyar TL tutarındaki ve halen devam eden 2 milyar TL tutarındaki kamu yatırımı her şeyi açıklamaya yetiyor” dedi.

“HEDEFİMİZ 30 BİN ÖĞRENCİ”

Milletvekili Tunç, Bartın Üniversitesini 2008 yılında 3 fakülte ile kurduklarını belirterek, şu anda mühendislik, iktisadi ve idari bilimler, orman, edebiyat, eğitim, fen, İslami ilimler fakülteleri olmak üzere 7 fakülteye sahip olunduğunu, 1 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, beden eğitimi ve sağlık hizmetleri yüksek okulu olmak üzere 3 yüksekokulun ve eğitim bilimleri, fen bilimleri ve sosyal bilimler’den oluşan 3 enstütü ile Bartın Üniversitesinin hızla geliştiğini ve 13 bin öğrenci, 400 akademisyene ulaşıldığını, hedeflerinin 30 bin öğrenci olduğunu söyledi.

Ulus ve Kurucaşile ilçelerinde yüksekokul programları açtıklarını belirten Milletvekili Tunç, üniversitenin 1200 dönümlük yeni kampus alanındaki fakülte binaları ile sosyal tesislerin yapımının devam ettiğini söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da yeni hizmete giren yurtlarla birlikte, bu yıl kapasitenin 930’dan 2046’ya yükseldiğini belirterek, Kredi Yurtlar Kurumu’nun kampüs içerisindeki yurt binalarına ilaveten, özel sektörün inşa ettiği yurtların da uzun süreli kiralamalarının yapıldığını söyledi.

Milletvekili Tunç, 2010 yılında hizmete açtıkları Ağdacı kampüsündeki A ve B Bloklar ile C Blok’un toplam kapasitesinin bin 130’a yükseltildiğini belirterek, bu yurtların sadece kız öğrencilere tahsis edildiğini belirtti.

Geçen yıl, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın iştiraki ile temelini attıkları ve bir dernek tarafından inşa edilen Tuzcular köyündeki 667 kapasiteli yurdun da Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından uzun süreli kiralamasının gerçekleştirildiğini ve erkek öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirtti.

Milletvekili Tunç, özel bir firma tarafından yapımı tamamlanan Şiremirçavuş Mahallesi’ndeki 250 kapasiteli yurdun da erkek öğrencilere tahsis edildiğini ve toplamda 916 erkek öğrencinin KYK yurtlarında barındığını belirtti.

Kız erkek toplam 2 bin 46 öğrencinin KYK yurtlarından faydalandığını belirten Milletvekili Tunç, Yazıcılar kampüsünde Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis edilen 50 dönüm alan üzerinde bin öğrenci kapasiteli yurdun proje çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.



Milletvekili Tunç, “Bartın Üniversitesi’nin kurulması ve ardından ayrılan ödeneklerle gelişmesini hızla sürdürmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımıza ve

üniversitemizin gelişiminde büyük emekleri olan Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a, akademisyenlerimize ve yöneticilerimize teşekkürlerini sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA