Antalya'daki Cinayet Davası

Kaçak sigara satışında anlaşmazlık yaşadığı kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan sanıkların yargılanmasına başlandı.

Antalya'da 'kaçak sigara satışı' anlaşmazlığı iddiasıyla 44 yaşındaki Celal Alkış'ı öldürdükleri ileri sürülen 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hüseyin Eripek, Erol Karaçam, Murat Keskin ve Abdulhakim Aslan ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık Eripek, daha önce inşaat sıvacılığı işiyle uğraştığını söyledi. Yaklaşık 3 yıldan bu yana ise kaçak sigara ticareti yaptığını belirten Eripek, bundan aylık ortalama 4-5 bin lira gelir elde ettiğini kaydetti.

Öldürülen Celal Alkış'ın kendisinin kapı komşusu olduğunu ve aralarında da herhangi bir husumetin bulunmadığını vurgulayan Eripek, olay saatinden önce maktul ile en son kahvehanede görüştüğünü ve buradan beraber ayrıldıklarını anlattı.

Alkış'ın kendisinden para istediğini dile getiren Eripek, 'Üzerimde para olmadığını, para bulunca kendisine haber vereceğimi söyledim. Bir kaç saat sonra parayı buldum. Maktulü aradım, parayı alması için aradım, zaman geçti gelmedi. Ben de merak ettim evine gittim ama evde yoktu. Kahveye gittim oraya gelir diye. Saat kaçtı hatırlamıyorum, oğlum aradı 'Celal kavga etmiş, vurmuşlar' diye, ben ve birkaç arkadaş olay yerine gittik' dedi.

Eripek, kaçak sigara ticareti nedeniyle hakkında çok sayıda dava açıldığına işaret ederek, maktul Alkış'ın kaçak sigara olayına hiç girmediğini ileri sürdü.

Alkış'ı öldürmediğini ve suçsuz olduğunu savunan Eripek, tahliyesini talep etti.

- 'Kendini Memati mi sanıyorsun?'

Duruşmada söz alan sanıklardan Karaçam'ın zaman zaman sigara kaçakçılığına bulaştığını ve bunla ilgili polise haber vererek muhbirlik yaptığını söylemesi üzerine araya giren mahkeme heyeti başkanı, emniyete konuya ilişkin yazı yazıldığını anlattı.

Mahkemeye gelen cevabi yazıda kendisine böyle bir görev verilmediğininin vurgulandığını belirten mahkeme başkanı, 'Sen şaka mısın? Kurtlar Vadisi'ni çok seyrediyorsun galiba, kendini Memati falan mı sanıyorsun? Emniyete yazılan yazıda böyle bir şey yok. Muhbirlik yapmak gibi bir merakın mı var?' diyerek tepki gösterdi.

Tanık olarak dinlenen Celal Alkış'ın kız kardeşi Adalet Arslan da ağabeyinin telefonla en son Hüseyin Eripek ile konuştuğunu ve daha sonra evden çıktığını söyledi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Antalya'da inşaat işiyle uğraşan Celal Alkış, kaçak sigara satışında anlaşmazlık yaşadığı iddia edilen kişilerce 23 Eylül 2015 tarihinde öldürülmüştü. Polis ekiplerince olaya ilişkin gözaltına alınan 4 zanlı tutuklanmıştı.
Kaynak: AA