Altındağ Belediyesi Kültür Merkezleri Doldu Taştı

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin Altındağ’ı Ankara’nın kültür başkenti yapma girişimleri doğrultusunda inşa edilen kültür ve sanat merkezleri Ankara’nın en çok tercih edilen mekanları oldu. Neredeyse haftanın her günü çeşitli kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin tercih ettiği kültür merkezleri, 2015 yılı boyunca 100 binden fazla kişiyi bir araya getirerek, Altındağ’ın, Ankara’nın kültür, sanat ve toplantı merkezi olduğunu gözler önüne serdi.

ON BİNLER ALTINDAĞ’DA BULUŞTU

Cemil Meriç Kültür ve Kongre Merkezi, açıldığı günden bugüne kadar pek çok farklı kurumun çeşitli etkinliklerinde kullanıldı. Şiir Olimpiyatları’ndan çeşitli üniversitelerin diploma törenine kadar farklı organizasyonlar için tercih edilen Cemil Meriç Kültür Merkezi, 21 farklı kurumun çeşitli etkinliklerinde 21 bin 250 kişiyi bir araya getirdi.

Yıl boyunca 53 farklı kurumun çeşitli etkinlikleri için kullanılan Necip Fazıl Kültür Merkezi ise 43 bin 370 kişiyi bir araya getirerek bir de rekora imza attı. Dışkapı’da bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi ise 22 farklı kurumun çeşitli etkinliklerinde toplam 28 bin kişi tarafından kullanıldı. Hüseyin Gazi Kültür Merkezi ise 17 farklı kurumun çeşitli etkinliklerinde, 6 bin 650 kişi tarafından kullanıldı.

Tarihi Hamamönü’nde yer alan Altındağ Belediyesi Kültür Sanat Evi ve Kabakçı Konağı ise hem Altındağ Belediyesi’nin hem de farklı kurumların etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Hamamönü Söyleşileri’nin mekanı Kabakçı Konağı’nda yıl boyunca 60 farklı kurum ve kuruluştan katılımcılarla 250 farklı söyleşi gerçekleştirildi.

Altındağ Belediyesi Kültür Sanat Evi ise 15 farklı kuruma ve bin 462 kişiye hizmet verdi.

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi ise Ankara’daki çok önemli bir boşluğu doldurdu. Ramazan ayında düzenlenen iftar yemekleri 15 bin kişiyi bir araya getirirken, 50 ayrı kurum ve kuruluştan 21 bin 500 kişi Ulucanlar Cezaevi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nden faydalandı.

TİRYAKİ: “ALTINDAĞ’I ESKİDEN OLDUĞU GİBİ ANKARA’NIN KÜLTÜR SANAT MERKEZİ YAPTIK”

1940-50’li yıllara kadar Ankara’nın kültür, sanat, tarih ve edebiyat merkezi olan Altındağ’ın, 1950’lerden sonra uygulanan yanlış politikalar nedeniyle kan kaybettiğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ’ı eski günlerine döndürmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Gecekondu bölgelerine büyük kültür merkezleri yaptıklarını belirten Başkan Tiryaki, bu uygulamaları nedeniyle önce eleştirildiklerini ve kendilerine “Gecekondu bölgesinde kültür merkezi olur mu, buraya kim gelecek?” diye sorulduğunu belirtti.

Kaynak: İHA