Yeni Iphone'lar dokunmatik olmayacak

Apple'ın yeni ürünleriyle ilgili yeni iddialar atılmaya devam ediyor. En çok merak edilen ise yeni iPhone'lar. İşte ortaya çıkan yeni özellikleri.

Yeni Iphone'lar dokunmatik olmayacak
Yeni iPhone'larla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre yeni iPhone modellerinin ekranları dokunmatik olmayabilir.

Zira 23 Mart 2015'te ABD Patent Enstitüsü'ne başvuran Apple, geçtiğimiz günlerde kullanıcının ekrana dokunmadan komutlar vermesine imkan sağlayan (yakın mesafeden harekete duyarlı şekilde çalışacak multi touch yüzeyler) teknolojinin patentini aldı.
Yeni Iphone'lar dokunmatik olmayacak

Harekete duyarlı bir sistem üzerinde çalışan Apple'ın bu teknoloji sayesinde cihazların kullanıcının ekrana dokunmasına gerek duymaksızın, parmağın ekrana yakınlaştırmasıyla verilen komutları algılamasın önünü açması bekleniyor.

Yeni Iphone'lar dokunmatik olmayacak
Özellikle akıllı cihazların kullanımında devrimsel bir yeniliğin habercisi olan bu özelliğin en önemli parçası kuşkusuz gelişmiş sensörler olacak.

Gelişmiş sensörlerin parmağın ekrana dokunmasına gerek kalmadan işlemi algılaması ile çalışacak olan sistemin ilk etapta cihazların açılıp kapatılması ve uygulamalardan çıkış gibi işlemlerde kullanılacağı tahmin ediliyor.

Her zamanki gibi Apple, yeni iPhone modeli görücüye çıkana kadar bilgi vermeye yanaşmıyor. Ancak bu model hakkında sızıntılar birbiri ardına geliyor.

Yeni iPhone'a ait şimdiye kadar gelen söylenti ve dedikodular şöyle:

Apple her yıl olduğu gibi kendi mobil işlemcisinin daha iyi performans sağlayan bir versiyonunu yeni iPhone modellerinde kullanacak. Muhtemelen yeni mobil işlemcinin adı A10 olacak.

Apple yıllar sonra 1GB RAM'den vazgeçti ve iPhone 6S modelleri üzerinde 2GB RAM özelliğini kullandı.

Bu söylenti her yıl olduğu gibi bu yıl da dile geliyor. iPhone 6S ve iPhone 6S'de kullanılan Alüminyum 7000 serisi telefonu zaten yeterince sağlamlaştırıyor.

Ama gelecek yıl çıkacak olan modelin daha sağlam ve su geçirmez olacağı söyleniyor.

Bildiğiniz gibi iPhone modelleri her ne kadar sertifika sahibi olmasa da diğer modellere göre suya karşı oldukça dayanıklı.

Söylentilere göre iPhone 7, şimdiye kadarki en ince iPhone modeli olacak.

Yeni Iphone'lar dokunmatik olmayacak

Bu unvan iPhone 6 modellerindeydi ancak eğilme sorunlarıyla karşı karşıya kalmışlardı.

iPhone 7 6.0 - 6.5 mm arasında bir tahmin genişliğe sahip olacak

iPhone 7'nin inceliğinin yanı sıra ince çerçeveler sunan yeni bir ekran teknolojisi ile gelebileceği söyleniyor.

Söylenti değirmenine göre, iPhone 7 ve 7 Plus'ın SanDisk veya Toshiba tarafından sağlanan hızlı 3D NAND flaş gibi yeni bir özelliği olabilir.



Her modelini bir öncekine oranla inceltmek için adımlar atan ABD merkezli teknoloji devi, iddialar doğru çıkarsa Eylül ayında 7.3 mm kalınlıktaki iPhone 6S modeline oranla 1 mm daha ince bir cihazı görücüye çıkaracak.

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan başka bir iddiaya göre, Apple, 'ucuz iPhone' olarak da anılan 4 inçlik bir telefon üretecek.

Apple'ın üreteceği bu telefon 5s'e benzer olacağı öne sürülürken telefonun 4 inç bir ekrana sahip olacağı adının ise 5e olacağı iddia ediliyor.

Öte yandan telefonun tasarımının ise iPhone 6'ya benzeyeceği iddia edildi. Gelen bu haberler üzerine henüz Apple'dan resmi bir açıklama yapılmadı. Yeni akıllı cihazın iPhone 7 ve 7 Plus ile beraber Eylül ayında tanıtılması bekleniyor.