Turgutlu'ya Sağlık Merkezi Yapılacak

Turgutlu ilçesine hayırsever bir işadamı tarafından yapılacağı belirtilen Aile ve Toplum Sağlığı Merkezinin protokolü imzalandı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın makamında düzenlenen ve Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay'ın da katıldığı imza töreninde konuşan işadamı Reşat Akan, yaklaşık bir buçuk milyon liraya mal olması beklenen merkeze eşi Muzaffer Akan’ın adının verilmesini istediğini söyledi.

Vali Bektaş, hayır işlerinin arkasının gelmesi temennisinde bulunarak, 'İyilikler ve kötülükler de duygu. Biz iyilikler duyulsun isteriz' dedi.

Manisa İl Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Ziya Tay ise Turgutlu’da toplum sağlığı merkezinin kiralık binada hizmet verdiğini, ilçede böyle bir merkeze ihtiyaç olduğunu belirterek, 'Hayırseverimizin böyle bir hayır işi yapmasını öğrendiğimizde hemen görüştük. Eski kaymakamlığın yanındaki alanda bakanlığımıza tahsisli yerimiz vardı. Burada 4 katlı yaklaşık bin 800 metrekare kapalı alana sahip bir merkezimiz oluşacak. Merkezde, obezite danışma merkezi, sigarayı bırakma polikliniği gibi birimler de bulunacak' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, protokol taraflar arasında imzalandı.

Kaynak: AA