İstanbul Zaim Üniversitesi'nden yenilikçi fikirlere destek

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan, yaşları 7 ila 17 arasında değişen gençler “Bir fikrin mi var? Gençler” programında AR-GE desteği almaya hak kazandı.

İstanbul Zaim Üniversitesi'nden yenilikçi fikirlere destek
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan gençler için sertifika töreni düzenlendi.

Uygulamalı Girişimcilik eğitimi alan ve yaşları 7 ila 17 arasında değişen gençler, “Bir fikrin mi var? Gençler” yarışmasına da katıldı.

Yarışmaya katılan gençlerden, 6 genç kaşif KOSGEB'ten AR-GE desteği almaya hak kazandı. Sertifika töreninin ardından düzenlenen, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin açılış töreninde gençlerin yaptıkları sergilendi.

“TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİNDE EN ÖNEMLİ UNSUR NİTELİKLİ BEYİN GÜCÜDÜR”

Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefinde en önemli unsurlardan birinin nitelikli beyin gücü olduğunu ifade eden İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, bu hedeflerin gerçekleşmesi için ülkemizin insan kaynağı niteliğinin artırılması gerektiğini söyledi.



Rektör Prof. Dr. Bulut yaptığı açıklamada; “Bu tür hedefleri olan ülkelerin, orta gelir tuzağını aşabilmesi için, üniversite - sanayi işbirliği kritik rol oynuyor. Ülkemizde, üniversite sanayi işbirliği AR-GE çalışmalarında son zamanlarda, Teknoloji Transfer Ofisleri'nin devreye girmesiyle bir artış oldu. Üniversitemiz olarak biz de Teknoloji Transfer Ofisimizle, yenilik ve girişimcilik alanında eğitimler vermeye başladık. Bu ilk eğitimimizde üniversite talebelerimizin yanı sıra, 7 yaşından 17 yaşına kadar ülkemizdeki potansiyelleri keşfetmeye çalışıyoruz. Üniversitemiz ülkemize, ülke insanlarımıza ve insanlığa en büyük katkıyı vermek üzere, girişimcilik alanında, yetenekli beyinleri keşfetmeye öncülük edecektir” dedi.

“400 BİN KİŞİ EĞİTİLİP, 400 MİLYON TL DESTEK SAĞLANDI”

Kurum olarak 400 bin kişiye eğitimin yanı sıra, 400 milyon TL yatırım desteği sağlandıklarını ifade eden KOSGEB Başkanı Recep Biçer; “Şu ana kadar 400 binin üzerinde kişi girişimcilik eğitimi aldı. Diğer taraftan, girişimci olanlara da destek oluyoruz. Bugüne kadar 400 milyon liraya yakın mali destek sağladık. Özelliklede gençleri görünce mutlu oluyoruz. Bugün burada “Bir fikrin mi var? Gençler” yarışmasında projelerini ortaya koyan ve daha sonra KOSGEB eğitimi alan gençlerimizi Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin katkılarıyla burada gördük” dedi.

“YENİLİKÇİ FİKİRLERİN TİCARİLEŞMESİNİ AMAÇLIYORUZ”

İZÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Zafer Doğan ise özgün değeri yüksek sürdürülebilir, yenilikçi değer taşıyan fikirlerin; ticarileşmesi, uluslararası platformlarda bulunması ve ekonomiye katkı sağlaması için çalıştıklarını ifade etti.

Yapılan değerlendirmelerin ardından ise sertifikalar verildi.

Kaynak: İHA