Gümüşhane'de Dünya Sigarayı Bırakma Günü Etkinliği

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü nedeniyle düzenlenen programa katıldı ve sigarayı bırakanlara hediyeler verdi.

Gümüşhane'de Dünya Sigarayı Bırakma Günü Etkinliği
Halk Sağlığı Müdürlüğünde düzenlenen programa katılan Vali Yavuz, 10 yıl önce bıraktığı sigara için “Sigara kabul edilebilir, dayanabilir bir şey değil” dedi.

“KURTULUN BU İLLETTEN”

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Özgür Çelebi, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, kurum yöneticileri ve çalışanlarının da hazır bulunduğu etkinlikte “Kurtulun bu illetten” çağrısında bulunan Vali Yavuz, “Devletimizin bu anlamda desteği çok. Sigara bırakma konusunda tıbbi destek gerekli ve bunu artık devletimiz yapıyor. Sigara içenler kendisine olduğu gibi çevresine de zarar veriyor” dedi.

KAMU KURUMLARINDAN BAŞLAYARAK SİGARAYLA MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLATILIYOR

Gümüşhane’de sigara bağımlılığıyla mücadele konusunda bir ekip kurulması talimatını da veren Vali Yavuz, başta kamu kurumları olmak üzere sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara birebir ulaşacak şekilde bir çalışma yapılmasını istedi.

“2016 YILI TÜTÜN ÜRÜNLERİ VE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE YILI OLACAK”

Gümüşhane’de 2016 yılının tütün ürünleri ve uyuşturucuyla mücadele yılı olacağını dile getiren Vali Yavuz, “Sigara içenlere Allah kolaylık versin. Sadece maddi olarak değil, manevi olarak ta sıkıntılı bir durum. İçerisinde 4 bin çeşit zehir olan sigarayla, çoluğunun çocuğunun rızkını havaya üflüyorsun” ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz daha sonra sigarayı bırakan çalışanlara, sigaralarını kırdırarak çeşitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA