Doğum Yapan Kadın İçin Seferber Oldular

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde, kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köydeki evinde doğum yapan anne ile bebeği, ekiplerin yaklaşık 10 saat süren çalışmasının ardından hastaneye ulaştırıldı.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köydeki evinde doğum yapan anne ve bebeği için ekipler seferber oldu.

Alınan bilgiye göre, Koyulhisar'a 60 kilometre uzaklıkta bulunan Aksu köyünün Ecek Mahallesi'nde yaşayan 28 yaşındaki Menekşe Oruçgüney, doğum sancıları başlayınca durumu telefonla Ordu'da çalışan eşine bildirdi. 112 Acil Servis'i arayan Ayhan Oruçgüney, durumu görevlilere aktardı.

Suşehri ilçesinden yola çıkan ambulans ve sağlık ekipleri, Özel İdare Müdürlüğüne ait kepçenin açtığı yolda ilerleyerek köye ulaştı. Bu sırada Menekşe Oruçgüney akrabalarının yardımıyla doğum yaptı. Sağlık ekipleri, anne ve bebeğini yaklaşık 10 saat sonra Suşehri Devlet Hastanesine ulaştırdı.

Ordu'dan Sivas'ın Suşehri ilçesine gelerek, hastanenin kapısında ambulansı bekleyen Ayhan Oruçgüney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üçüncü çocuklarının dünyaya gelmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Doğum sancıları başlayan eşinin kendisini aradığını ve sağlık ekiplerinden yardım istediğini belirten Oruçgüney, 'Köyümüzün bulunduğu bölgede aşırı kar olmasından dolayı ekipler zor gittiler. Fakat eşim evde doğum yaptıktan sonra güçlükle ulaşan ekipler eşimi ve bebeğimizi sağ salim buraya getirdiler. Karla mücadele ve sağlık ekiplerine teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Hastanede tedavi altına alınan ve 'Nihal' ismi verilen bebek ile annesinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kaynak: AA