ABD'de Kasımda Yapılacak Başkanlık Seçimleri

Eski New York Belediye Başkanı Bloomberg, ABD başkanlık seçimlerine bağımsız aday olarak katılabileceği sinyalini verdi.

Eski New York Belediye Başkanı ve dünyanın sayılı zenginlerinden iş adamı Michael Bloomberg, ABD başkanlık seçimlerine bağımsız aday olarak katılmayı düşündüğünü kaydetti.

New York Belediye Başkanlığını üç dönem üst üste yapan 74 yaşındaki Bloomberg, Financial Times'a verdiği mülakatta, ABD başkan aday adayları arasında süren tartışma konularına eleştiri getirdi.

ABD kamuoyunun daha iyi bir seçim sürecini hak ettiğini belirten Bloomberg, başkanlık yarışına katılmayı düşünüp düşünmediğine yönelik soru üzerine de 'seçenekleri değerlendirdiğini' bildirdi.

Bloomberg'in, önceki hafta yakınlarına kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine katılabileceğini ima ettiği haberleri yer almıştı.

Daha önceki dönemlerde de başkanlık yarışına bağımsız aday olarak katılmayı düşündüğünü açıklayan Bloomberg, kazanma şansının düşük olması nedeniyle resmi adaylık başvurusunda bulunmamıştı.

11 Eylül saldırılarının ardından Kasım 2001'de New York kentinin 108. Belediye Başkanı olarak seçilen ve üst üste üç dönem görev yapan Bloomberg, dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alıyor. Bloomberg, ABD'nin en zengin 8. kişisi olarak gösteriliyor.

Kaynak: AA