50 Suriyeli Göçmeni Yunanistan'ın Midilli Adası Diye Ayvalık'ın Pateriça Yarımadası'na Bırakıp Kaçtılar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 50 göçmeni yasa dışı yollarla Yunanistan’a götürmeyi vaat eden insan kaçakçıları, kişi başı 3 bin ile 3 bin 500 dolar aldıkları göçmenleri Midilli diye Ayvalık’ın Pateriça Yarımadası’na bırakıp kaçtı.

50 Suriyeli Göçmeni Yunanistan'ın Midilli Adası Diye Ayvalık'ın Pateriça Yarımadası'na Bırakıp Kaçtılar
Alınan bilgiye göre, insan tacirleri, sabah saatlerinde İzmir ile Balıkesir arasındaki il sınırını belirleyen Madra Çayı deltasının kumsalından bir tekne ile açıldıkları 50 Suriyeli göçmenle denizde yaklaşık 2 mil kadar yol aldıktan sonra, Yunanistan’ın Midilli Adası diye Ayvalık sınırları içinde bulunan Pateriça Yarımadası sahiline ulaştı. 50 göçmene geldikleri sahilin bir AB ülkesi olan Yunanistan’ın Midilli Adası’nın sahili olduğunu söyleyen insan tacirleri, daha sonra geldikleri gibi tekneyle sahilden uzaklaştı.

Pateriça sahilinden tepelik araziye doğru yürüyen 50 kişilik göçmeni gören bir tarla sahibi 155 Polis İmdat telefonunu arayarak, polise haber verdi. Ancak Pateriça Yarımadası’nın jandarmanın sorumluluk alanı içine girmesi sebebiyle polis jandarmaya haber verdi.

Hemen harekete geçen Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki ekipler, 50 Suriyeli’yi ağaçlık bir arazide ele geçirdi. Yakalanan göçmenler, otobüsle İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Burada insani yardımların yapıldığı göçmenlerin işlemlerinin yapılması için Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi.

Kaynak: İHA