Yıldırım Kent Konseyi'nden Engellilere Pozitif Ayrımcılık

Yıldırım Kent Konseyi, 14 firma ile protokol imzalayarak engellilerin indirimli alışveriş yapmalarına imkan sağlayacak.

Yıldırım Kent Konseyi'nden Engellilere Pozitif Ayrımcılık
Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “1 Gün Değil 365 Gün Hatırla” protokolü imza törenine Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, Yıldırım Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Yavuz Yıldız, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyeleri, firma yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, Bursa Kent Konseyi temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, engelli vatandaşlar ve Yıldırımlılar katıldı.

İmzalanan protokol kapsamında Yıldırımlı engelli vatandaşlar, sağlık, giyim, mefruşat, optik, halı, düğün salonu, kuyumculuk ve mobilya gibi sektörlerde faaliyet gösteren 14 firmadan indirimli alışveriş yapabilecek.

Engellerin bedenlerde değil insanların zihin dünyalarında olduğunu belirten Yıldırım Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Yavuz Yıldız, “Amacımız engelli bireylere karşı toplumda farkındalık oluşturmak. Engellilerimizin diğer insanlardan farklı olmadığını biliyoruz fakat bizlerden farklı hizmet gereksinimleri olduğunu da biliyoruz. Engellilere el olmak, dil olmak, göz olmak her birimizin asli vazifesi olmalı” dedi.

İmzalanan protokolün önemini de vurgulayan Başkan Yıldız, “Firma yetkilileri ile imzaladığımız bu protokol, engellilerimizin hayatını kısmen de olsa kolaylaştıracak bir projenin hayat bulmasıdır. Engelli kardeşlerimize yardım eli uzatarak onları bir gün değil her gün hatırlayacağımızın göstergesi. Şimdilik 14 firma ile yapılan bu protokol ilerleyen günlerde daha da artacak ve engellilerimize destek olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Törende konuşan Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, “Yıldırım Kent Konseyi olarak tüm meclislerimiz ve çalışma gruplarımızla gerçekleştirdiğimiz projeler yankı uyandırıyor. Dezavantajlı gruplarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar, hayatlarını kolaylaştırmak, engellerini aşmak, sosyal yaşamda aktif rol oynamalarını sağlamak ve farkındalık uyandırmak için yapılıyor. Bu kapsamda gerçekleşen protokolümüzün engelli kardeşlerimize, firmalarımıza ve Yıldırım Kent Konseyimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İmzalanan protokollerin ardından Yıldırım Kent Konseyi Avukatı Meysun Güler, engelli hakları ve engellilere karşı duyarlılık konulu seminer verdi.
Kaynak: İHA