'UMEM Beceri 10' Yeni İstihdamlara Kapı Açıyor

Ereğli’de bir tekstil firmasının dikiş atölyesinde, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi Projesi (UMEM Beceri 10) kapsamında 80 kişinin katılımıyla istihdam garantili kurs açıldı.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, kursun açılışında, İşkur’un çalışma hayatında aktif ve önemli hizmetler gerçekleştirdiğini söyledi.

Asgari ücretin arttırılmasının çalışanlar açısından önemli bir kazanç olduğunu, işveren açısından ise yük getirdiğini ifade eden Etyemez, bu sorunun da çok kısa sürede giderileceğini kaydetti.

'İşveren olmazsa çalışan da olmaz, üretim de olmaz' diyen Etyemez, şöyle devam etti:

'Hükümetimizin vaatlerini tek tek yerine getiriyor olması, vatandaşlarımız açısından büyük bir kazançtır. AK Parti, halkı düşünmeye devam ediyor. İnşallah Ereğli’de de yeni istihdam alanları oluşturarak, işsizlik sorununu çözme noktasında çalışmalarımız devam edecektir.'

İşkur Ereğli İlçe Müdürü Sait Eker de dikiş atölyesinde yüzde 50 istihdam garantili kurs protokolü düzenlenerek, erkek üst giysileri dikiminde 630 saatlik modüler eğitim programı uygulanacağını bildirdi.

Kurs süresince 80 kursiyerin genel sağlık sigortası primleri ve 25 lira cep harçlıklarının İşkur tarafından karşılanacağını anlatan Eker, günlük 6 saat sonrasındaki fazla çalışmanın işveren tarafından ücretlendirileceğini belirtti.

Eker, İşkur olarak özellikle istihdam garantili kurslara önem verdiklerini, bu tür kursların bölgenin kalkınması, istihdamın artması ve işsizliğin azalmasına vesile olacağına değindi.

Kursun açılışına, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, daire müdürleri, UMEM Beceri 10 kurs yöneticileri, işletme sahipleri Yasir ve Cihan Yazıcı ile kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA