Türkeli'de Gıda Denetimleri

Türkeli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Seyithan Tekin, ilçedeki gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim iş yerlerinde denetimlerinin devam ettiğini bildirdi.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlıklarının en önemli sorumluluklarından birinin de çiftlikten sofraya tamamlayıcı ve etkin bir gıda kontrolü ile güvenilir gıda üretimini ve tüketimini sağlamak olduğunu söyledi.

Söz konusu amaç doğrultusunda denetimlerin aralıksız sürdüğünü ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

'İlçemizde faaliyet gösteren 3'ü ilçe merkezi 1'i köyde toplam 4 kasabımızdan et numuneleri alınıp, analizleri için il müdürlüğümüze gönderilmiştir.Bununla birlikte bütün gıda işletmeleri hijyen tedbirleri almakla yükümlü olup, çalışan personellerin hijyen eğitimi almaları zorunludur. Hijyen eğitimi halk eğitim merkezinde açılan iki günlük kurs ile sağlanmaktadır. Hijyen eğitimi almamış personel çalıştıran iş yerlerine 400 ile bin 500 lira arasında para cezası uygulanmaktadır. Çeşitli idari yaptırımlara maruz kalınmaması için ilçemizdeki tüm gıda üretim işletmeleri, gıda satış ile toplu tüketim yerlerinin asgari sorumluluklarını yerine getirmeleri önem arz etmektedir.'

Kaynak: AA