Tam Bin 212 Sığınmacı !

İzmir, Edirne ve Balıkesir’de yaklaşık bin 212 sığınmacı, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Tam Bin 212 Sığınmacı !
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Dikili Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçenin Bademli mahallesindeki Pisa ve Hayıtlı koyları ve çevresinde operasyon başlattı. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 800 sığınmacı bota binmek üzereyken yakalandı.

Öte yandan Dikili sahil güvenlik ekipleri, aynı saatlerde Bademli kıyılarından denize açılmış üç lastik botu fark etti. Harekete geçen ekip, Suriyeli 140 sığınmacıyı bir kaza yaşanmadan sağ salim kurtardı. Karaya çıkarılan sığınmacılar ilçedeki spor salonuna götürüldü.

EDİRNE’DE 112 KİŞİ YAKALANDI

Edirne’de, jandarma ekiplerince yapılan kontrollerde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen 112 kaçak göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine çıkarılmaya çalışılan, Meriç ilçesi Olacak köyünde 34 Suriye, 27 Irak uyruklu, Uzunköprü Karayayla köyünde 29 Suriye uyruklu, Merkez ilçe Büyükismailce köyünde 1 İran, 7 Pakistan, 6 Afganistan ve 8 Irak Uyruklu, olmak üzere toplam 112 yabancı uyruklu şahıs ve bu şahıslara organizatörlük yaptığı tespit edilen 7 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerle birlikte 3 adet şişme botun da ele geçirildiği bildirildi.

Yabancı uyruklu şahıslar tamamlanan işlemlerini müteakip İl Göç İdaresi Müdürlüğü teslim edilirken, organizatörlük yaptığı tespit edilen 4 şüphelinin çıkarılmış oldukları adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.

BALIKESİR’DEKİ OPERASYONDA 200 MÜLTECİ YAKALANDI

Balıkesir’de jandarma tarafından yapılan operasyonlarda Suriye uyruklu 200 mülteci yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan yabancı uyruklu şahıslara yönelik operasyon yaptı. Göçmen kaçakçılığı ile mücadele eylem planı kapsamında yapılan operasyonlarda Havran ilçesinde 109, Susurluk ilçesinde 29 ve İvrindi ilçesinde ise 62 Suriyeli uyruklu şahıs yakalandı. Operasyonlarda ayrıca organizatörlük yaptığı öğrenilen 6 kişi de adli makamlara teslim edildi.

Kaynak: İHA