Seyhan Zabıtasına 'İşaret Dili' Eğitimi

Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlileri işitme engellilerle rahatlıkla iletişim kurabilmek için ‘işaret dili’ eğitimi almaya başladı.

Seyhan Zabıtasına 'İşaret Dili' Eğitimi
Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, zabıta ekiplerinin gerek kurumlarına başvuru yapan vatandaşlar, gerekse işyeri denetim ve kontrollerinde işitme engelli kişilerle rahat iletişim kurabilmek için ‘işaret dili’ eğitimi almaya karar verildiğini açıkladı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, zabıta ekiplerinin günün 24 saati haftanın her günü görev başında olduğunu belirterek, “Zabıta Müdürlüğümüze başvuran şikayet sahipleri ile işyeri denetim ve çevre güvenliği gibi zabıtayı ilgilendiren konularda işitme engelli vatandaşlarımızla iletişimin kolaylaştırılabilmesi adına görevlilerimize böyle bir eğitim vermeyi uygun gördük. Alanında uzman eğiticilerin gerçekleştireceği işaret dili eğitiminin tamamlanmasının ardından zabıta ekiplerimizin vatandaşlarla zaten iyi olan diyalog seviyesi engelli vatandaşlarımızın da dahil olmasıyla yüzde yüz kapasiteye çıkmış olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA