Sandıklı'da 'Kent Meydanı' Projesi Başlıyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 'Kent Meydanı' projesi hayata geçiriliyor.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 'Kent Meydanı' projesi hayata geçiriliyor.

Belediye binasının olduğu bölümde yapılması planlanan 'Kent Meydanı' projesinin inşaatının başlayacağı müjdesini veren Belediye Başkanı Mustafa Çöl, projede 3 katlı yeraltı otoparkı, 3 katlı iş yerleri, kafeler, restoranlar, çay bahçeleri ve sosyal tesislerin olacağını söyledi.

Projenin ihalesini kazanan firma ile sözleşmenin imzalandığını belirten Çöl, meydanın Sandıklı'nın bugüne kadar gördüğü en güzel ve kapsamlı projelerden birisi olacağını ifade etti.

Çöl, proje tamamlandığında vatandaşların rahatlıkla gelebileceği güzel bir ortam oluşturulacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

'3 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek dev bir proje. Her katı bin 932 metrekarelik toplam beş bin 796 metrekareden oluşacak. 3 katlı yeraltı otoparkı, 3 kattan oluşan iş yerleri, kafeler ve restoranların bulunduğu, her katı 435 metrekareden oluşan toplamda bin 305 metrekarelik sosyal tesisleri ile bütün Sandıklı halkımıza hizmet verecek bir Kent Meydanı'na dönüşecek. Projeyi kazanan firma ile attığımız bu imzalar belki de ilerleyen zamanlarda çocuklarımızın hatırlayacağı güzel bir anı olacak. Bu proje Sandıklımızın şimdiye kadar gördüğü en kapsamlı ve en büyük proje olarak tarihteki yerini alacak. Seçim zamanında projemizi ilk açıkladığımızda bize inananlar olduğu kadar, inanmayan hemşehrilerimiz de olmuş olabilir. Bizler hiçbir zaman tutmayacağımız sözler vermedik. Şimdi verdiğimiz sözü yerine getiriyor, attığımız bu imza ile de tarihe not düşüyoruz. İnşaatı başlayacak olan bu proje ile yapılacak olan iş yerleri, ağaçlandırma çalışmaları, yeraltı katlı otoparkı, nezih ortamları, çay parkları, restoranları ile hemşehrilerimize nefes alabilecekleri bir meydan kazandırmış olacağız.'

Kaynak: AA