Manisa'da Orman Alanlarının Tapuları Teslim Edildi

Manisa’da, orman kadastrosu çalışmaları tamamlanan alanların tapuları törenle Manisa Defterdarlığı’na teslim edildi.

Törende konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kentte kadastro çalışmalarının bitirildiğini, orman dışı alanların hukuki durumunun stabil hale geldiğini belirtti.

Orman alanlarının da nihai şekline bürünmesi gerektiğine işaret eden Vali Bektaş, 'Orman niteliğinde olmayan bozuk orman alanları özel ağaçlandırma amaçlı olarak şirketlere, işletmelere, vatandaşa, köylüye, muhtarlığa verilmeye başlandı. Orada özellikle Manisa’da Salihli, Köprübaşı, Kula bölgelerinde devasa bozuk orman alanlarında zeytinlik, bademlik, ceviz bahçeleri oluşmaya başladı. Hukuki alt yapısı olmadan arazinin elinizde kaydı olmadan tapusu, mülkiyeti olmadan bu işlere giremiyorsunuz. Bu altyapının bir an önce tamamlanması gerekiyordu' dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ise bazı sıkıntılar nedeniyle çalışmaların bitmediğini belirterek '2016 yılı içinde gerek bölgemizde gerekse ülke genelinde orman kadastrosu yapılmamış hiçbir alan kalmayacak. Biz vatandaşla olan sıkıntımızı bu noktada yaşıyorduk. Süreç mahkemeler üzerinden devam edecek' diye konuştu.

Manisa Kadastro Müdürü Hanifi Sitemoğlu ise Manisa’da 354 birimin bulunduğunu, 2014 yılında başlayan çalışmalarda 224 birimini bitirerek ölçülen 157 bin hektarlık bir alanda 1058 orman parselinin tescil işlemlerini yaptıkları bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından kadastro çalışmaları tamamlanan arazilerin tapuları Defterdarlığa teslim edildi.

Kaynak: AA