Küçük Prens Kitapları Sergisi

Yazar Ali Lidar, Adımlar Sanat Cafe’de “Dünyanın Küçük Prens Kitapları Sergisi”ni açtı.

Küçük Prens Kitapları Sergisi
Küçük Prens Müze Girişimi üyesi koleksiyon erlerden gelen ve 400 dil/lehçeden örneklerle toplam 502 kitaptan oluşan sergi bugüne kadar yapılan en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyor. Yazar Ali Lidar, serginin amacının yıllardır biriktirdiği Küçük Prens’in 400 aşkın bir çok dilde çevirideki kitapları Eskişehir’deki Küçük Prens dostlarıyla buluşturmak ve tanıtmak olduğunu söyledi.

Serginin bir ay süreceğini belirten sanatçı Lidar, “Sergi bugüne kadar yapılan en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyor. Ayrıca sergide görme engelliler için hazırlanan küçük Prens kitapları, aksesuarları yer alıyor. Eskişehir’in sanata ve sanatçıya bakış açısı oldukça güzel. Katılım ve bilgi beni çok sevindirdi” dedi.

Lidar, ayrıca Küçük Prens Müze Girişimi’nin amacının farklı dil ve lehçelerde basılmış Küçük Prens kitaplarının biriktirilmesine, yeni baskılarının yapılmasına, tanıtımına, korunmasın ve sergilenmesine olanak sağlayacak ‘Küçük Prens Müzesi’nin kurulması ve onun yaşatılması olduğunu sözlerine ekledi.

Sergiye, Eskişehirliler büyük ilgi gösterirken yazar Ali Lidar, okurlarına kitaplarını da imzaladı.
Kaynak: İHA