Kartepe Bilgi Evi Öğrencilerine Deprem Eğitimi Verildi

Kartepe Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerine, Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde deprem konusunda eğitim verildi.

Kartepe Bilgi Evi Öğrencilerine Deprem Eğitimi Verildi
Kartepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren bilgi evi öğrencileri sömestre tatilini boş geçirmedi. Hoca Ahmet Yesevi ve Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi öğrencileri, deprem kuşağında olan bir şehirde yaşama bilinciyle, depremle nasıl mücadele edilebileceği konusunda bilgiler almak amacıyla, Sekapark Kültür Alanı’nda hizmet veren Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde deprem konusunda eğitim aldı.

Kartepe Bilgi Evi öğrencilerine, deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapacakları konusunda eğitim verildi.

Simülasyon Merkezi’nde depremi tüm gerçekçiliği ile yaşayan Bilgi Evi öğrencileri, olası bir deprem felaketinde karşılaşılması muhtemel durumları 3 boyutlu deprem simülatöründe deneyimlerde yaşayarak öğrendi.

Deprem tahliye planı çerçevesinde tahliye tatbikatı da yapan öğrenciler eğitimin sonunda, ilk yardım çantası, depremle ilgili broşür ve kitapçığın kendilerine hediye edilmesinin ardından Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nden deprem farkındalığını öğrenmiş olarak ayrıldı.
Kaynak: İHA