Kar Altında Kalan Doğu'da Çocuklar Kartopu Keyfi Yaşadı

Kar ve tipi nedeniyle 2 bin 120 köy yolunun ulaşıma kapandığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde, karın tadını her zamanki gibi kartopu oynayan çocuklar çıkardı.

Kar Altında Kalan Doğu'da Çocuklar Kartopu Keyfi Yaşadı
Bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Kars, Bayburt, Ağrı’da il genelinde, Erzincan, Muş, Ardahan ve Tunceli’nin bazı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Eğitim-öğretimin bugün başladığı Erzurum’da ise çocuklar kartopu keyfi yaşadı. Ders arasını fırsat bilen çocuklar teneffüste kartopu oynayarak karın tadını çıkardı.

Kar ve tipinin etkili olduğu Erzurum’un Oltu, Şenkaya ve Pasinler ilçelerinde ise hastalar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Hizmetleri ekipleri tarafından kar üstü araçlarıyla kurtarılarak hastanelere kavuşturuldu.

Karaçoban ilçesi Kuşluca mahallesi yolunda mahsur kalan vatandaşların imdadına ise yine karla mücadele ekipleri yetişti. Donma tehlikesi geçiren 20’ye yakın vatandaş kurtarılarak köylerine ulaştırıldı.

DOĞU’DA 2 BİN 120 KÖY YOLU KARDAN KAPANDI

Doğu Anadolu’da yoğun kar yağışı nedeniyle 2 bin 120 köy yolunun merkezlerle ulaşım bağlantısı kesildi. Alınan bilgiye göre, Erzurum’da 962, Erzincan’da 322, Ağrı’da 225, Kars’ta 224, Muş’ta 205 ve Iğdır’da 182 olmak üzere toplam 2 bin 120 yerleşim biriminin merkezlerle olan bağlantısı koptu.

Muş’ta kar kalınlığı 85 santime ulaşırken, Ağrı’da 80, Erzurum’da 48, Kars’ta 37, Ardahan’da 25, Erzincan’da 8 santim olarak ölçüldü. Kayak Merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Palandöken’de 156, Konaklı’da 150, Sarıkamış’ta 120, Ergan’da 97 santimi buldu. Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Cuma gününe kadar kar yağışının beklenmediğini bildirdi.
Kaynak: İHA