Hatay'da 'Tecrübe Konuşuyor Projesi'

SoloTürk kurucularından THY pilotu Ahbab, gençlerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen 'Tecrübe Konuşuyor' projesi kapsamında, SoloTürk kurucularından Türk Hava Yolları (THY) pilotu Sedat Yalın Ahbab, Hataylı gençlere deneyimlerini aktardı.

Antakya Kültür Merkezi'ndeki programın moderatörlüğünü yapan spiker Ersin Düzen, proje kapsamında her hafta Türkiye'nin bir ilini dolaşarak gençlerle buluştuklarını belirtti.

Düzen, pilot Ahbab ile Samsun ve İzmir'den sonra Hatay'da gençlerle bir araya geldiklerini ve proje kapsamında spor, sanat, iş dünyası ve politikadan insanların programlarına konuk olduğunu kaydetti.

Programın konuğu Ahbab da konuşmasında, SoloTürk'ün 29 Ekim 2013 tarihindeki Hatay'daki gösterisinde görev aldığını söyledi.

Gösteri pilotunun, yetenek, bilgi ve birikimini sahip olduğu uçağıyla en üst limitte kullanan kişi olduğunu ifade eden Ahbab, 'SoloTürk ekibi 2010 yılında kuruldu. Dışarıdan bakıldığında görünen sadece bir uçak ve bir pilot var ancak işin mutfağında ciddi ve sizi destekleyen bir ekibe ihtiyaç var' diye konuştu.

Kullandığı F16 gösteri uçağıyla eğitim ve tatbikatlara da katıldığını anlatan Ahbab, gösteri uçaklarının normal savaş uçağından tek farkının, füze takılan yerlerinde duman üreten cihazların bulunması olduğunu belirtti.

Ahbab, daha sonra gençlerin sorularını yanıtladı.

Programa Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz de katıldı.

Kaynak: AA