Ev Hanımlarına 'Can Güvenliği' Eğitimi

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce ev hanımları ve çocuklara deprem, doğal afet ve evde küçük kazalara ilişkin 'Can Güvenliği' eğitimi verildi.

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce (AFAD) ev hanımları ve çocuklara yönelik deprem, doğal afet ve evdeki küçük kazalara ilişkin 'Can Güvenliği' eğitimi verildi.

Canik Belediyesi ile Samsun AFAD Müdürlüğü işbirliğince 30 hane ve üzerindeki yaşam alanlarındaki ev hanımları ve çocuklara deprem, doğal afet ve evdeki küçük kazalara ilişkin 'Can Güvenliği' eğitimi veriliyor.

Bir apartmanın toplantı salonunda yapılan eğitimde sivil savunma uzmanı İsmail Hantuk, deprem, yangın gibi doğal afetler sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Eğitim programı hakkında bilgi veren AFAD İl Müdür Vekili Yusuf Aysu, halkın afetlere hazırlıklı olmaları için bilinçlendirme çalışması yaptıklarını söyledi.

Afete hazırlık ve afet kültürü oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Aysu, vatandaşların afet anında doğru davranış şekillerini öğrenmeleri ve uygulamalarını sağlamak istediklerini, bu kapsamda eğitim çalışmalarının süreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA