'Dünyanın En Güzel Kokusu' Filminin Basın Gösterimi Yapıldı

Başrollerinde Tuba Ünsal, Rıza Kocaoğlu ve Burak Altay'ın rol aldığı film, 12 Şubat'ta vizyona girecek.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Mustafa Uğur Yağcıoğlu'nun üstlendiği 'Dünyanın En Güzel Kokusu' filminin basın gösterimi yapıldı.

Yağcıoğlu, Kanyon Cinemaximum'da gerçekleşen basın gösteriminde AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuncularla anlaştıktan sonra üç ay boyunca film için prova yaptıklarını belirterek, 'Çok alışkın olunmayan bir şekilde filmin ana mekanında neredeyse her gün, oyuncuların birbiriyle filme konu olan arkadaşlık uyumunu yakalamak için prova yaptık' dedi.

Yönetmen ve senarist Yağcıoğlu, set çekimleri İstanbul ve Amsterdam'da gerçekleştirilen film hakkında şu bilgileri verdi:

'İki arkadaşın sonradan birbirine aşık olma hikayesi var filmde. Hayatın kendisi kadar komik, kendisi kadar dramatik çizgiler taşıyor. Sürprizli tarafları da var. İki ana karakter dışındaki diğer karakterlerde de bugünün modern dünyasının ilişkilerini anlatmaya çalıştık. İstanbul merkezli yaşayan bir grup insanın ne tip ilişkiler yaşayabileceğini anlatmaya çalıştık. Umarım beğenilir.'

- 'Hikaye yalnızlıkla başlıyor'

Filmde 'Hakan' karakterini canlandıran başrol oyuncusu Rıza Kocaoğlu da filmin insanların çok eğlendiği, güldüğü konuları barındıran mizahi bir yanı olduğunu belirterek, şunları anlattı:

'Ama hayatı da anlatan, draması da olan bir film. Aşık olanların çok keyifle izleyeceği, arkadaşına aşık olup da açılamayanların gönül rahatlığıyla izleyeceği keyifli bir film olduğuna inanıyoruz. Hikaye yalnızlıkla başlıyor, aşka doğru yol alıyor. Oynadığım karakter biraz çapkın, kötü bir şarkı sözü yazarı ama artık bitmiş ve gerçek bir aşk istiyor.'

'Derya' rolünü canlandıran Tuba Ünsal ise filmi 'gerçek hayat gibi bir film' şeklinde değerlendirerek, 'İzleyenler 'Bir yerde sanki kamera var ve sizi takip ediyormuş da siz de Derya ve Hakan'mışsınız gibi' diyorlar. Bu gerçeklik duygusu filmde çok etkili. Çiftlere ya da çift olmaya meyillilere izlemelerini tavsiye ederim' dedi.

- 'Sinema salonlarında evlilik teklifi sürprizlerine neden olabilir'

Ünsal, filmin duyuruları sosyal medyada paylaşıldığında büyük ilgi gördüğünü vurgulayarak, 'Afişlerin altındaki yorumlarda insanlar kimleri filme götürmesi gerektiğini yazıyor. Eğlenceli bir film olacak, sinema salonlarında evlilik teklifi sürprizlerine neden olabilir' diye konuştu.

Canlandırdığı karakterin 'maskülen bir kadın' olduğunu aktaran Ünsal, şunları kaydetti:

'Derya, romantik meselelere kafası çalışmayan bir kız ve bu yüzden en yakın arkadaşı da bir erkek. Her aşkın kadın karakterinde yarattığı şeyler Derya'da da oluyor ve karakteri yumuşuyor. Kadın ve erkek cinsi dünyaya geldiğinden itibaren iki yakın arkadaşın birbirine aşık olması çok sık olan bir durumdur sanırım. Birbirini tanıyan insanların aşka düşmesi çok daha değerli bir şey bence.'

Film, 12 Şubat'ta vizyona girecek.

- 'Dünyanın En Güzel Kokusu' filmi

Oyuncu kadrosunda Tuba Ünsal, Rıza Kocaoğlu, Esra Ruşan, Nezih Tuncay, Feriha Eyüpoğlu ve Açelya Akkoyun'un yer aldığı filmde, Hakan evlilik bağının ilişkileri tükettiğine inanan, sürekli partner değiştiren bir şarkı sözü yazarıdır. Derya ise Hakan'ın hem en yakın arkadaşı, hem de zor gün dostudur. Karşılarına kim çıksa ilişki kurmakta zorlanan bu iki kişi bir yandan da çocuk sahibi olmak istemektedir.

Hakan, Derya'ya bir gün evlenip beraber bir çocuk yapmayı teklif eder. Kaidelerine göre kurulmuş bir evlilikle, çocuk sahibi olduktan sonra ise ilişkilerine iki arkadaş olarak devam edeceklerdir. Derya başta tereddüt etse de sonrasında teklifi kabul eder. Fakat hiçbir şey planlandığı gibi gitmez.

Kaynak: AA