Dereköy Sınır Kapısı'ndaki Yenileme Çalışmaları

AK Parti Kırklareli Milletvekili Minsolmaz: 'Dereköy Sınır Kapısı'nın tır trafiğine açılması önemli'.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Dereköy Sınır Kapısı'nın tır geçişlerine açılması için çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi.

Minsolmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanı ve hızlı tren projeleri ile Kırklareli'nin önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Dereköy Sınır Kapısı'nın tır trafiğine açılmasının kente önemli bir katma değer sağlayacağını ifade eden Minsolmaz, Bulgar hükumeti ile de bu konuda görüşmelerde bulunulduğunu kaydetti.

Kapıdaki yenileme çalışmalarının fiilen başladığını dile getiren Minsolmaz, 'Kırklareli'nin her alanda gelişmesi ve kalkınması için çalışıyoruz. Önemli projelerimiz var. Bu projelerin en kısa sürede uygulamaya geçmesi için çalışıyoruz. Kırklareli'de sanayimiz hızla gelişiyor. Dereköy Sınır Kapısı'nın tır trafiğine açılması önemli. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırklareli Valimiz Sayın Esengül Civelek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile de bakanlarımızla görüşüyoruz' diye konuştu.

Minsolmaz, sınır kapısının tır trafiğine açılması için uzun zamandır çaba sarf edildiğini sözlerine ekledi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ise sınır kapısının tır trafiğine açılması için gayret gösterdiklerini belirtti.

Çetintaş, sınır kapısının 2016 yılında tır trafiğine açılmasını istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA